Kamer Genç: Vatandaş 'CHP'ye geç' dedi

Güncelleme Tarihi:

Kamer Genç: Vatandaş CHPye geç dedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 11:49

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, teklif gelmesi durumunda CHP'ye katılabileceğini belirterek, kendisi gibi Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'nden olan Kılıçdaroğlu'ndan sonra toplanma noktasının CHP olacağını düşündüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Genç, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıların aşılması için, ülkenin birliğinden, bütünlüğünden ve demokrasinin geleceğinden şüphe duyan herkesin bir yerde toplanması gerektiğini söyledi.

“Yeni bir lider CHP'nin başına geçince insanlar burada güçlerini birleştirerek, en azından ülkenin sorunlarına bir çare bulabilirler” diyen Genç, “Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra toplanma noktasının CHP olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kamer Genç, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık görevini layıkıyla yapabileceğine inandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Sağlıklı bir kadro ile hareket ederse bunu başaracaktır. Bu memlekette kimse mucize yaratmıyor. Bir insanda eğer dürüstlük, halk sevgisi, hukuka saygı varsa, adaletten yana ise normal bir kabiliyeti de varsa bu ülkeyi yönetmede herhangi bir sıkıntı çekeceğini zannetmiyorum. Bu şartlar da Kemal Bey'de var ve başarabileceğine inanıyorum. Geçmişten gelenlerin vaziyetine bakıyoruz, devletin başında bulunan kişilerin Kemal beyden fazla bir tarafları yok, birçok
eksiklikleri var. Ancak buna rağmen devleti yönetiyorlar ve devleti perişan ettiler. İyiniyet taşıdıktan, art niyetli olmadıktan ve kendi cebini doldurmayı birinci hedef olarak kabul etmedikten sonra, bir insan her türlü başarıyı sağlayabilir.”

Haberin Devamı

Genç, CHP'ye geçmesi konusunda hiçbir partili ile görüşmediğini belirterek, “Kılıçdarloğlu'nun adaylığı açıklandığında Tunceli'deydim. Vatandaşlar 'CHP'ye katıl' dediler. Ben de vatandaşların bu talebini dikkate aldım. Teklif gelmesi durumunda da CHP'ye katılırım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!