Kalp nakliyle sağlığına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Kalp nakliyle sağlığına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2008 11:14

İzmir'de geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri provasında rahatsızlanınca kalp ve akciğer yetmezliği ortaya çıkan lise öğrencisi, 1 ay önce aynı anda yapılan akciğer ve kalp nakliyle sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sivas'ın Demerek ilçesinde geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni yürüyüşünde fenalaşan Meslek Lisesi 3. sınıf öğrencisi Arif Sağlamer, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerinde kalp ve akciğer yetmezliği teşhisi konulan Sağlamer, nakil için Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Mart ayından Eylüle kadar 7 ay boyunca yapılacak akciğer ve kalp bağışını bekleyen Sağlamer, 23 Eylülde Tire ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Kemal Ufakcık'tan bağışlanan organların nakliyle yeniden hayata “merhaba” dedi.

“AKCİĞER VE KALP NAKLİ OLDUKTAN SONRA YAŞAYAN TEK HASTA”

Nakil operasyonunu gerçekleştiren DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öztekin Oto, 35 gün önce nakil yapılan Sağlamer'in sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Türkiye'de şu ana kadar aynı anda akciğer ve kalp nakli yapılan hasta sayısının 10 civarında olduğunu ve bu hastaların kısa süre içerisinde hayatını kaybettiğini belirten Oto, “Arif'in sağlık izlenimi devam ediyor. Şu anda yürüyor, yemeğini rahatlıkla yiyor. Günlük aktivitelerini yapabiliyor. Akciğer ve kalp naklini aynı anda yaptığımız hastalarımız kısa süre yaşamıştı. Arif, akciğer ve kalp nakli olduktan sonra uzun süre yaşayan tek hastamız” dedi.

Oğlunun sağlığına kavuşması için Sivas'tan İzmir'e gelerek 7 aydır burada yaşayan anne Gülten Sağlamer ise oğlunun sağlığına kavuşmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!