Kalkan yavruları törenle denize bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Kalkan yavruları törenle denize bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 14:45

SİNOP- Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği ve Sinop Üniversitesi (SÜ) Su Ürünleri Fakültesi ile İl Tarım Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında, Trabzon Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nde üretilen 10 bin kalkan yavrusu düzenlenen törenle denize bırakıldı.

Sinop Limanı’ndan Başoğlu Balıkçılık'a ait tekneye özel havuzlarda yüklenen 10 bin kalkan yavrusu Demirci Köyü ve Çakıroğlu mevkii açıklarına getirildi. Kalkan yavrularını, Sinop Valisi Hakan Güvençer, AK Parti Sinop Milletvekili Prof.Dr. Abdurrahman Dodurgalı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Prof.Dr. Cevdet Erdöl ile birlikte denize bıraktı.
1999 yılından bu yana Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Trabzon Su Ürünleri Araştırma Merkez Enstitüsü işbirliğinde çeşitli zamanlarda Sinop’ta kalkan yavrularının denize bırakıldığını söyleyen Vali Hakan Güvençer, orta ve batı Karadeniz'de kalkan balıkçılığının geliştirilmesi hedefi çerçevesinde 10 bin kalkan yavrusunun denizle buluşturulduğunu söyledi.

Vali Güvençer, “Kalkan yavrularını doğaya ve balıkçılık sektörüne bir armağan olarak sunduk. İki yıl içerisinde yaklaşık 1- 1.5 kilogram ağırlığına ulaşacak olan kalkan yavruları, balıkçılık sektörüne yılda 200-250 bin TL gibi bir katma değer oluşturacak. Biz devlet olarak elimizden geleni yaptık. Bundan sonra iş balıkçılarımıza düşüyor. Kalkan yavrularını korumaları gerekiyor” dedi.

Sinop- Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak ise kalkan yavrularının denizle buluşmasının Sinop balıkçılık tarihinde bir milat olduğunu, onların zamanından önce avlanmaması için gereken özenin gösterileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!