’Kaldırım’da tanıdık sima

Güncelleme Tarihi:

’Kaldırım’da tanıdık sima
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2007 00:00

Susurluk Davası’nın en önemli sanıklarından olan, işadamı Mehmet Ali Yaprak’ın kaçırılması ve kumarhaneci Ömer Lütfi Topal’ın öldürülmesinde azmettirici olmaktan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılan, DP Şanlıurfa 1. sıra milletvekili adayı, DYP eski Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak’ın ismi Ankara’da yine bir çete operasyonuna karıştı.

7 aydır yürütülen ’Kaldırım’ operasyonu sonucunda, Sedat Bucak’ın telefon görüşmelerine takıldığı ve çeteyle bağlantısı olduğu ileri sürülürken, gözaltındaki zanlıların tehdit edip şantaj yaptıkları işyerlerinin sahiplerine, kendilerini Bucak Aşireti’nden kişiler olarak tanıttıkları öğrenildi.

Savcılık, üzerlerinden sahte Jandarma İstihbarat Teşkilatı (JİT) kimlikleri çıkan, aralarında Sedat Bucak’ın şoförü, danışmanı ve Bucak Aşireti mensuplarının bulunduğu haraç çetesiyle bağlantısı olduğu iddiasıyla, Sedat Bucak’ın ifadesine başvurdu. Sabah adliyeye gelen Sedat Bucak ise haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, örgütün faaliyetleri kapsamında silah ve uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlamalarıyla ilgili ifade verdi. Aynı saatlerde, emniyetteki ifadeleri tamamlanan 20 zanlıdan 16’sı, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Operasyonda gözaltına alınanların isimleri şöyle: Cengiz T., Rıfkı Ö., Oğuzhan K., Sevda Ç., Mustafa A., Adem A., Bedir B., Tolga T., Hasan Ulaş Ç., Levent T., Murat Ö., Murat O., Ahmet Cemil T., Levent K., Ramazan Edip B. ve Bülent Y.

Adliyeye sevkedilen zanlılara yöneltilen bazı suçlar şunlar: Kasten adam yaralama , tehdit, şantaj, işyeri kurşunlama, meskun mahalde ateş etme, darp , suça azmettirme.

BUCAK: MAĞDURUM

Sedat Bucak, gözaltına alınan kişilerden, iki yeğeni Veysi ve Hadi hariç diğerlerini tanımadığını söyledi. Bucak, "Bu olayın mağduru benim. Çözülmesi için de şikayetçi olacağım. Elimden gelse adımı kullananları asarım. İçki içiyorlar diye onlara da kızıyordum. O yüzden kendileriyle yaklaşık 1.5 yıldır görüşmüyorum" dedi.

Gözaltına alınanların, kendisine yaklaşmaya bile cesaret edemeyeceklerini, çek-senet işleriyle uğraşanlarla bir ilişkisinin olamayacağını öne süren Bucak, "Bırakın bu kişilerin benim yanıma gelmesini, telefon etmeye bile cesaret edemezler" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!