Kalbinden sorunlulara özel program

Güncelleme Tarihi:

Kalbinden sorunlulara özel program
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 02:15

Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi’nin bünyesindeki Kardiyak Rehabilitasyon Ünitesi, kalp sağlığı sorunu yaşayanların günlük hayata daha kolay dönmelerini sağlıyor, yaşam kalitelerini artırıyor.

Haberin Devamı

Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Mehmet Eren, kalp hastalıklarının bir numaralı ölüm sebebi olduğuna dikkat çekerek, kalp hastalıklarından ölümleri azaltmak amacıyla, ilaç ve girişimsel tedavilerin yanında Kardiyak Rehabilitasyon Programı’nın da uygulandığını söyledi. 

Doç. Dr. Eren programı şöyle anlattı: “Bu programda, kişiye özel bir egzersiz programı oluşturulur. Ayrıca yüksek tansiyon, şeker hastalığı ve artmış kan yağlarının tedavisi yapılırken kilo kontrolü ve şişmanlık ile ilgili beslenme ve fiziksel aktivite danışmanlığı hizmetleri de verilir. Bunlarla birlikte sigaranın bıraktırılması ve psikososyal danışmanlık da uygulamanın bir parçasıdır.”

KALPTEN ÖLÜMLERİ AZALTIYOR

Kardiyoloji İdari ve Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Nazmiye Özbilgin de Kardiyak Rehabilitasyon Programı’nın yararlarını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Kalp ve damar fonksiyonlarındaki iyileşmeye paralel olarak, günlük hayatlarına daha kolay ve sağlıklı dönebiliyor. İskelet kaslarındaki olumlu etkiler ile egzersiz kapasiteleri artıyor ve kondisyon sorunuyla ilişkili nefes darlığı ve çabuk yorulma gibi belirtiler azalıyor. Kan basıncı, kan yağları ve kan şekeri değerleri düşerken kilo kontrolü sağlanıyor. Psikososyal iyilik halinde gelişme ile birlikte yaşam kaliteleri de artıyor. Kalp ve damar hastalıklarından kaynaklı ölümler azalıyor.”

Kalp hekimleri tarafından Kardiyak Rehabilitasyon Ünitesi’ne yönlendirilen hastalar haftanın iki veya üç günü birer saat hizmet alıyor, iki-üç aylık sürede programı tamamlayabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!