Kalbinden güllerle uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Kalbinden güllerle uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 15:15

Paris'te vefat eden Sipa Press'in kurucusu gazeteci Gökşin Sipahioğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Sipahioğlu'nun eşi kalp şeklinde güllerden bir çelenk yaptırarak, eşine veda etti.

Haberin Devamı

85 yaşında Sipahioğlu'nun Teşvikiye Camii'ndeki cenaze törenine ailesi ve meslektaşları katıldı. Cenaze töreninde taziyeleri Sipahioğlu'nun eşi Phylis Springer-Sipahioğlu, yeğenleri Nazan Sinoplu ve Ziya Cecan kabul etti. Camide dostları, arkadaşları, sevenleri, gazeteci ve televizyoncular, birlikte çalıştığı ve yetiştirdiği fotoğrafçılar hazır bulundu.

Genç foto muhabirleri, yılların ustalarıyla birlikte Sipahioğlu'nun tabutunun başında nöbet tuttu. Ara Güler başta olmak üzere Sipaoğlu'nun yakın arkadaşları üzüntülerini dile getirdi. Sipaoğlu'nun öğrencisi olduğu her fırsatta dile getiren Çoşkun Aral onun gazetecilik başarılarına vurgu yaptı. Aral, haksız şekilde eleştirilmesine yol açtığını söylediği 'Atatürk'ün evine bomba atıldı' haberiyle ilgili bilgileri ölmeden önce Sipaoğlu'nun kendisine bir zarf içinde verdiğini söyledi. Aral, bunları ne zaman yayınlayacağı sorusuna yanıt vermedi.

Haberin Devamı

EŞİ VE DOSTLARI SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI / Foto Galeri

Cenazeye katılanlar arasında Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro, Paris eski Büyükelçisi Tanşuğ Bleda, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Seçkin Türesay, Tufan Türenç, Yalçın Bayer, Ertuğ Karakullukçu, Mete Zihnioğlu, Zafer Akdoğanlı, Ferit Düzyol, Gül Düzyol, Mesut Tufan, Alpay Evin, Emmanuel Jofret, Ayperi Karabuda, İzzet Keribar, Ali Borovalı, Dimis Argilopulos, Heidi Levin, Martine Detiet, Sinan Fişek, Erhan Güner, Ahmet Ertuğ, Ali Öz, Alfred Yakoupzade, Erkan Özerman, Olay Tan, Kader Elveren, Yücel Dönmez, Ara Güler, Reza Deghati, Manocher Deghati,Gökhan Tan, Coşkun Aral, Sedat Aral, Savaş Ay, Korcan Karar, İlhami Uncuoğlu, Kadir Can, Sedat Aral, Emre Aygen gibi tanınmış bir çok isim katıldı.

Sipaoğlu'nun eşi Phylis Sipahioğlu cenaza namazında en önde saf tuttu. Gökşin Sipahioğlu'nun cenazesi yine meslektaşlarının omuzunda cenaze aracına taşındı. Sipahioğlu Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Sipahioğlu, 1961 yılında patlak veren "Füze Krizi" sırasında Küba'ya girmeyi başaran tek Batılı gazeteci olarak yaptığı röportajlar ve 1968 Paris olaylarını yansıttığı fotoğrafların da aralarında bulunduğu dünyanın sıcak bölgelerindeki çalışmalarıyla dünya çapında tanınan bir foto muhabiri olarak biliniyor.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLARLA GÖKŞİN SİPAHİOĞLU / Foto Galeri

35 YIL SONRA EVLENDİLER

Dünyaca ünlü fotoğraf ajansı Sipa'yı da eşi Phyliss Springer ile birlikte kuran ve yıllarca beraber çalışan Gökşin Sipahioğlu, 35 yıl aynı evde yaşadığı Springer ile 74 yaşında Paris'te dünya evine girmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!