Kakava ateşini Roman üye yaktı

Güncelleme Tarihi:

Kakava ateşini Roman üye yaktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2014 02:17

DOĞANIN canlanışınıkutlamak, bereket dilemek, dilekleri Tunca’nın soğuk sularına emanet etmek için yüzlerce kişi, yüzyıllardır olduğu gibi yine toplandı Edirne Kakava şenliklerinde.

Haberin Devamı

Eskiden Romanların kendi aralarında yaptığı kutlamalar, son 5-6 yıldır farklı illerden pek çok turist çekiyor, şenliğe özel turlar düzenleniyor. Antonina Turizm’den Sibel Tuna, her yıl daha fazla kişinin tur için başvurduğunu doğruluyor. Bu yıl da, en az Romanlar kadar turist vardı Sarayiçi çayırında.
Kakava geleneğinde değişen tek şey, meraklı turistler değil. Eskiden düzenleme komitesi çeribaşılardan oluşurdu, şimdi Edirne Belediyesi ile Valilik sahipleniyor. Haliyle şenlik resmi tören ve bandoyla başlıyor. Ancak bu yıl kutlamalarda bir ilk de yaşandı. Şenlik ateşini belediye başkanı veya vali yerine, Edirne Belediye Meclisi’nin tek Roman üyesi Erkan Makas yaktı. Kalabalık, sabah gün ağarmadan Tunca kıyısına döndü. Çeribaşı Fikri’nin şenliği başlatmasıyla dilekler ağaca asıldı, kağıda çizilenler, Fatih Köprüsü’nden Tunca’ya bırakıldı. Geleneğe göre gençlerin suya atlaması bekleniyordu ancak soğuk havada yüzlerini yıkamakla yetindiler. Bazıları bereket ve sağlık tüm yıl üzerlerinde olsun diye, yanlarındaki giysileri nehrin suyunda yıkadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!