Kahvehanede sigarayı yasakladı

Güncelleme Tarihi:

Kahvehanede sigarayı yasakladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 14:20

Denizli'nin Bekilli İlçesi'nde kahvehane işletmecisi, müşterilerine danışarak kahvehanede sigara içilmesini yasakladı.

İlçeye bağlı Yeşiloba Köyü'nde 15 yıldır kahvehane işleten Muzaffer Çandır, insan sağlığına zararlı sigaranın kapalı alanlarda içilmesinin, içmeyenleri de etkilediğini söyledi.

Kahvehanelere sigara içmeyen kimselerin de geldiğini, sigara içmeyenleri zehirlemeye kimsenin hakkı olmadığını vurgulayan Çandır, ”Bir adım atmak için müşterilerimle konuştum. 'Kahvehanede sigara içmeyi yasaklasak nasıl olur?' diye sordum. Olumlu tepki alınca da yılbaşından itibaren yasağı uygulamaya başladım” dedi.

Sigara içme yasağından özellikle yaşlı müşterilerinin memnun olduğunu ifade eden Çandır, “Müşteri kaybı olur endişesine hiç kapılmadım. Zaten doğru bir uygulama başlattığım da artan müşteri sayısıyla ortaya çıktı. Bu uygulamanın yayılması en büyük arzum” diye konuştu.

Yasaktan memnun olduğunu söyleyen müşterilerden Mehmet Ali Yıldırım, “Eve gittiğimde eşim 'giysilerin berbat kokuyor' diye şikayet ediyordu. Kahvehanede sigara içilmemesiyle birlikte eşimin şikayeti sona erdi. Daha önemlisi biz sigara içmeyenler, tiryakilerin bizi zehirlemesinden kurtulduk” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!