Kahta'da zincirleme kaza: 20 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Kahtada zincirleme kaza: 20 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2011 14:01

ADIYAMAN’IN Kahta İlçesi’nde, hatalı sollama nedeniyle meydana gelen ve 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 2’si ağır, 20 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, gece geç saatlerde Kahta-Diyarbakır karayolunun 15’inci kilometresinde meydana geldi. Kahta Çayı yakınlarında hatalı sollama yaptığı ileri sürülen Ziya Eken’in yönetimindeki 02 AE 836 plakalı otomobil, Mehmet Emin Kara yönetimindeki 06 JM 441 plakalı otomobile çarptı. Kaza nedeniyle yol trafiğe kapanırken, Eken’in aracına da arkadan gelen 34 EM 2815 plakalı otomobil çarptı. Daha sonra 31 ZT 818 ve 34 UD 224 ile plakası öğrenilemeyen bir başka otomobil de kazaya karıştı. Kazada 20 kişi yaralandı, 6 otomobilde hasar oluştu. Zincirleme kazanın ihbar edilmesinin ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis jandarma sevk edildi.

Yaralılar Mehmet Şebik, Ali Can Alptekin, Sabiha Alptekin, Leyla Alptekin, Ömer Alptekin, Mehmet Yaşar, Yakup Karayılan, Murat Karayılan, Müzeyyen Acar, Zahide Adak, Ekrem Adak, Mehmet Emin Kara, Ramazan Turan, Cengiz Acar, Ziya Eken, Ela Alptekin, Halil Çetin, Halime Erdinç, Hüseyin Erdinç ve Ramazan Al, ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan yaralılardan hayati tehlikesi bulunan Leyla Alptekin ile Halil Çetin daha sonra Adıyaman Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Uzun süre trafiğe kapanan yol incelemelerin tamamlanması ve araçların kaldırılmasının ardından açıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!