Kahreden yanlış

Güncelleme Tarihi:

Kahreden yanlış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 23:23

6 yaşındaki Yusuf Can Topsakal’a, boğaz ağrısı şikâyetiyle gittiği KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yanlışlıkla ‘kanser’ teşhisi konuldu. Çocuk ve ailesi gerçek ortaya çıkana kadar geçen 1 haftalık sürede perişan oldu.

Haberin Devamı

TRABZON'da, 6 yaşındaki Yusuf Can Topsakal’a boğaz ağrısı şikâyetiyle gittiği Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde mide kanseri teşhisi konuldu. Farklı hastane ve doktorlara götürdükleri çocuklarının bir süre sonra hasta olmadığını öğrenen aile fertleri, bu kez rahat nefes aldı. Aile fertleri, yanlış teşhis üzerine CİMER'e şikâyette bulundu.

Şikâyet üzerine hastane yönetimince 'gizli' ibaresiyle aileye gönderilen mektupta, iş yoğunluğu nedeniyle hata yapıldığı ve hatanın düzeltildiği, doktorlar B.Ö. ve E.E. hakkında soruşturma açılmasına gerek duyulmadığı kaydedildi. Mektupta, "Hastanemiz bölgeye hitap eden bir hastane olduğundan yoğunluk artmaktadır. İş yoğunluğuna bağlı olarak bahsettiğiniz şikâyet olayın gerçekleştiği ve hemen gerekli düzeltmelerin yapıldığı anlaşılmıştır. Yapılan ön inceleme sonucunda doktorlar hakkında ileri bir soruşturma açılmasına gerek olmadığı kanaatine varılmıştır" denildi.

Kahreden yanlış



‘ÖZÜR DAHİ DİLENMEDİ’
Baba Mustafa Kemal Topsakal, hatalı teşhis nedeniyle psikolojilerinin bozulduğunu ve savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Hastanede doktorların, kendilerine raporların karışmış olabileceğini söylediklerini öne süren Topsakal, "Yaklaşık 1 haftalık süre sonra çocuğumun kanser olmadığı ortaya çıktı. KTÜ'deki doktor, bilgisayarda kanser bölümünü düzeltti. 'Bu kadar mı?' dedim, 'Bu kadar' dedi. Ben de akabinde hemen CİMER’e başvurdum. Ne bir özür dilendi, ne de 'kusura bakmayın' denildi. Muhatap bulamadık. İlgili bir baba olmasaydım da kanser ilacı alsaydım, bunun hesabını nasıl vereceklerdi?" dedi.

O BÖLÜM ÇOK YOĞUN
Kahreden yanlış
KTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa İmamoğlu, hastanede özellikle söz konusu bölümde iş yoğunluğu olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Asistanlarımız, 60 dolayında hasta ile ilgileniyor. Yoğun bir bölüm olduğu için asistanlarda bu bölümde çalışmayı tercih etmiyor. Yaşanan olayda yapılan tek hata, rapor üzerindeki isim. Yanlış isim yazılmış. Tetkiklerin kanserle ilgisi yok. Başka bir hastanın raporunun üzerine bu çocuğun ismi yanlışlıkla yazılmış. Asistanı çağırıp, gerekli uyarıları yaptık. Asistan hakkında idari işlem de yapıldı; ancak cezai durum gerektiren bir olay yok. Kişilerin uzlaşması ile çözülebilir. Karşı tarafa da hak veriyoruz. Daha dikkatli olunması gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!