Kahraman hostes sadece vaat aldı

Güncelleme Tarihi:

Kahraman hostes sadece vaat aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2001 00:00


Fethi ÇEVİKASLAN-Tolunay DUMAN,DHA
Haberin Devamı

Mersin-İstanbul seferini yapan otobüsün sürücüsünün kalp krizi geçirdiğini fark edip 17 yolcunun hayatını kurtaran 33 yaşındaki hostes Serap Atlı, Lüks Mersin Seyahat Şirketi'nce yapılan vaatlerin yerine getirilmediğini, sigortasız çalıştığını söyledi.

Eşinden ayrıldıktan sonra 14 yaşındaki oğlu Doğuş ve 12 yaşındaki kızı Derya'ya bakabilmek için iş başvurusu yaptığı firmada, sigortasız hosteslik görevini kabul ettiğini belirten Serap Atlı, sefer başına 15 milyon lira ücret aldığını, ayda 13-15 sefere çıktığını belirterek ortalama kazancının 200 milyon lira olduğunu söyledi.

Hosteslik işinde çalışanların tümünün hiçbir sosyal güvencesi olmadığı gerçeğinin altını çizen Atlı şöyle dedi:

‘‘Belki bu açıklamamdan sonra, çalıştığım firma beni kapının önüne koyacak. Ama, artık bazı gerçeklerin bilinmesini istiyorum. Firma yetkilileri, bu açıklamamdan dolayı bana baskı yaparsa işi bırakmayı düşünüyorum. Vaat edilen para ve diğer hediyeleri bugüne kadar hálá alamadım.’’

Serap Atlı, ayrıca Trafik Kazalarını Önleme Vakfı'nın açıkladığı 500 milyon liralık ödülün de henüz kendisine verilmediğini kaydetti.

Firma sahibi: Serap hediyeyi almaya gelmedi

Lüks Mersin Seyahat firması sahiplerinden Ebedi Genç ise ‘‘Bizde her hostes sefer başına ücret alır. Otobüs firmalarının hiçbirinde hostesler sigortalı çalışmaz. Ancak, hostesler de sefer sırasında yolcular gibi otobüste sigortalı statüsünde bulunur’’ dedi.

Genç, hostes Serap'a verdikleri ücret zammı, 2 bilezik ve giyim eşyası konusunda ise sözlerini tuttuklarını, ancak kendisinin elbiseden vazgeçip başka şeyler istediğini, hediyeleri almaya gelmediğini öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!