Kahraman gazilere komutandan moral

Güncelleme Tarihi:

Kahraman gazilere komutandan moral
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Güneydoğu gezisinin dünkü durağında 600 yataklı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde, Güneydoğu'da ve sınırötesi operasyonlarda yaralanan askerlerle geçici köy korucularını ziyaret ederek, geçmiş olsun dedi. Org. Karadayı, tedavi gören asker ve koruculara çiçek verdi, armağanlar dağıttı. PKK'nın komuta kontrol ve teşkilat yapısının parçalandığını belirten Org Karadayı, ‘‘Terör örgütü yurt içinde ve Kuzey Irak'ta kontrol edilebilir bir seviyeye getirilmiştir’’ dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. İlhan Kılıç, Jandarma Genel Komutanı Org. Fikret Özden ve 7'nci Kolordu Komutanı Korg. Yaşar Büyükanıt ile dün Olağanüstü Hal Bölge Valisi Aydın Arslan'ı ziyaret eden Org. Karadayı daha sonra 600 yataklı Diyarbakır Asker Hastanesi'ne geçti. Hastaneyi gezen Org. Karadayı, üç Olağanüstü Hal koğuşunda tedavileri sürengazileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yaralı askerlerin yüzlerini ve başlarını okşayarak hatırlarını soran Org. Karadayı, ‘‘Hepiniz iyileşip eski sağlığınıza kavuşacaksınız. Ne gerekiyorsa yapılacak’’ dedi. Batman'ın Beşiri İlçesi'nde mayına patlaması sonucu ayağı kopan bir askerin hatırını da soran Karadayı, ‘‘İstediğin yerde seni tedavi ettireceğiz. İnşallah yürüyerek köyüne gideceksin’’ diye konuştu. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalındaki bir operasyonda yaralanan Jandarma Er Zafer Özcan'a da ‘‘geçmiş olsun’’ dileğinde bulunan Karadayı, doktorlardan hastaların sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.

Yaklaşık yarım saat süren ziyareti sırasında ‘‘Sizler birer kahramansınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Vatan size minnettardır. Yalnız değilsiniz’’ diyen Genelkurmay Başkanı'na askerler de, ‘‘Sağolun komutanım, vatan sağolsun’’ karşılığını verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!