Kafkas Üniversitesi nerede? Kafkas Üniversitesi hangi ilde?

Güncelleme Tarihi:

Kafkas Üniversitesi nerede Kafkas Üniversitesi hangi ilde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 09:44

Ülkemizde yükseköğretim eğitimi veren üniversitelerden biri olan Kafkas Üniversitesi'nin hangi ilde olduğu merak konusu oldu. Kafkas Üniversitesi'nin hangi şehirde bulunduğunu merak eden çok sayıda vatandaş, konu hakkında bilgi edinmek adına internette araştırma yapıyor. Peki, Kafkas Üniversitesi nerede?

Haberin Devamı

Faaliyete başladığı 1992 yılından beri çok sayıda mezun veren ülkemizin köklü eğitim kurumlarından Kafkas Üniversitesi, bünyesindeki fakülte, meslek yüksekokulları ve enstitülerle akademik hayata katkı sağlamaya devam ediyor. On binlerce öğrencinin eğitim aldığı Kafkas Üniversitesi'nin nerede olduğu ise çok sayıda kişi tarafından merak ediliyor. İşte, Kafkas Üniversitesi hakkında merak edilen tüm detaylar...

Kafkas Üniversitesi, 11 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı yasayla Kars'ta kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. 1992 Kasım ayında Kurucu Rektörü atanarak faaliyetlerine başlayan Üniversite, kurulduğu tarihte Atatürk Üniversitesinden devredilen bir fakülte ve tek programlı bir meslek yüksekokulu ile 245 öğrenci ve 40 öğretim elemanına sahipti.

Haberin Devamı

Bugün ise Kafkas Üniversitesi bir bölge üniversitesi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla yürüyen, geleceğe güvenle ve umutla bakan bir konumda yer almaktadır. Bugün itibariyle üniversite Kars'ta bulunan 5 ayrı yerleşkede 11 Fakülte, 3 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü, 18 Araştırma Merkezi olmak üzere toplam 45 akademik birime, 872 öğretim elemanına ve yaklaşık 20.000 öğrenci kapasitesine sahiptir. Üniversiteye her yıl büyük çoğunluğu bölge dışından olmak üzere yaklaşık 4.500 öğrenci kayıt yaptırmaktadır.

Kafkas Üniversitesinin bütün birimlerinde öğrencilerin ve araştırıcıların branşları ile ilgili eğitim öğretiminde araştırma olanaklarını arttırmak amacıyla laboratuvarlar mevcuttur. Ayrıca Üniversitenin tüm birimlerinde bilgisayar, ders programına uygun olarak öğretilmekte bu amaçla da her birimde bilgisayar derslikleri bulunmakta olup üniversitenin bütün birimlerinde internet bağlantısı vardır.

 

BAKMADAN GEÇME!