Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? İşte, Kadir Gecesinde okunacak dualar

Güncelleme Tarihi:

Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır İşte, Kadir Gecesinde okunacak dualar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2018 16:27

Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır sorusu yüz binlerce vatandaş tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Bu akşam idrak edilecek olan Kadir Gecesi için vatandaşlar ellerini Allah'a açıp ibadetlerini gerçekleştirecekler. Namaz kılmak isteyen vatandaşlar, Kadir Gecesi namazının ayrıntılı kılınışını merak ediyorlar. Öte yandan Kadir Gecesi okunacak olan dualarda vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi hangi dualar okunur?

Haberin Devamı

Edilecek olan duaların boş dönmeyeceği Kadir Gecesi, bu yıl pazar gecesini pazartesi gününe bağlayan gece ihya edilecek. Kadir Gecesi'nde okunacak dualar ile bu gece kılacakları namazlarını en uygun şekilde eda etmek isteyen vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştiriyor. Peki, Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Bu gecede okunacak dualar nelerdir? İşte, Müslüman aleminin merakla araştırdığı dualar ve bu gece kılınacak olan Kadir Gecesi namazı hakkında detaylı bilgiler

Kadir Gecesi, duaları ve kılınacak namazı ile huşu içerisinde ihya edilecek. Camilerde teravih namazı eşliğinde gerçekleştirilebilecek ibadetler, hanelerde de dualarla kendisini gösterecek. Ramazan ayının son günlerinde eda edilen Kadir Gecesi, namazlar ve dualar eşliğinde tefekkür eylenecek. Peki, Kadir Gecesi Namazı nasıl kılınacak? İşte, Kadir Gecesi duaları ve namazı hakkında merak edilen bilgiler

Haberin Devamı

KADİR GECESİ DUALARI NELERDİR?

Kadir Gecesi'nde özel olarak okunacak bir dua bulunmamakla birlikte, bu gecenin en aydınlatıcı bilgisi, Peygamber Efendimizin sözlerinin mazhar olduğu Hadis-i Şerif'tir.

Bu hadiste Resûl-i Ekrem’in Kadir gecesinde, “Allahım! Sen affedicisin, affı seversin, beni de affet!” şeklinde dua edilmesini tavsiye ettiği belirtilir (Tirmizî, “Da?avât”, 84; İbn Mâce, “Du?â?”, 5).

Bu gecede dilenirse Kuran-ı Kerim'in 97. suresi olan Kadir Suresi de okunabilir.

Mü’min, usul ve adabına uygun olarak dua ettiği zaman duası kabul olur ve bunun faydasını ve etkisini dünya ve ahirette görür. Yüce Allah, ayetlerde dua edenin duasını
kabul edeceğini bildirmektedir:

“Kullarım, sana benden sorarlarsa (onlara söyle): Ben (onlara) yakınım. Dua eden, bana dua ettiği zaman onun duasına karşılık veririm. O hâlde onlar da bana karşılık versin (benim çağrıma uysun)lar, bana inansınlar ki, doğru yolu bulmuş olalar.” (Bakara, 2/186)

“Orada (mihrapta) Zekeriyyâ, Rabbine; ‘Rabbim, bana katından temiz bir nesil ver. Sen duayı işitensin’ diye dua etmişti.” (Âl-i İmrân, 3/38)

“O’ndan mağfiret dileyin, sonra O’na tövbe edin! Çünkü Rabbim yakındır, (duaları) kabul edendir” (Hûd, 11/61)

Haberin Devamı

KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Kadir Gecesi'ne hasıl olan bir namaz türü bilinmemektedir. Ramazan ayı içerisinde idrak edildiği için bu gün eğer ibadet evde gerçekleşecekse yatsı namazı ya da tesbih namazı eda edilebilir. İbadet için camiye gitme imkanı olanlar ise teravih namazı ile ibadetlerini yerine getirebilir.

Sonuç olarak, teravih namazında asıl olan, Kur'ân-ı Kerîm'in hatmi ve Ramazan gecelerinin ihyasıdır. Kadir gecesine rastlama ihtimali yüksek olan bu mübarek geceleri ibadetle değerlendirme hedeflenmelidir. “İnanarak ve sevabını Allah'tan umarak Ramazan orucunu tutan kimsenin geçmiş günahları bağışlanır. İnanarak ve sevabını Allah'tan umarak Kadir gecesini ihya eden kimsenin de geçmiş günahları bağışlanır.” buyuran Hz. Peygamber Ramazan gecelerini namaz ile değerlendirmiştir. Bu nedenle, teravih namazını geçiştirme yerine, mümkün mertebe bu namaza daha fazla zaman ayırma, ecrinden daha fazla yararlanma cihetine gidilmelidir. Böylece gündüzünü sıyam (oruç) ile gecelerini de kıyam (teravih) ile Ramazan dolu dolu geçirilmiş ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi ihya edilmiş olacaktır.

BAKMADAN GEÇME!