Kadınların kaprisi kuaförleri çıldırttı

Güncelleme Tarihi:

Kadınların kaprisi kuaförleri çıldırttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2007 11:08

Bazı müşterilerin kaprisli tutumları ve ilginç talepleri, kuaförleri adeta canından bezdiriyor. Bazı güzellik salonu, manikürcü ve kuaförlerden derlenen bilgilere göre, kimi müşteriler saçlarının televizyonda gördüğü bir sanatçının saçına benzemesini istiyor, kimisi sevdiği sanatçının müziği çalmazsa saçlarına işlem yaptırmıyor, kimisi de ödemeyi düğünde takılacak paralarla yapacağını söylüyor.

Kuaför salonu işletmecisi Hüseyin Demir, yaklaşık 15 yıldır yaptığı mesleğinde ilginç olaylarla karşılaştığını belirterek, bazı müşterilerinin sıra dışı talepleri ve davranışlarından dolayı bir kitap yazmayı bile düşündüğünü söyledi.
Müşterileriyle arasında geçen ilginç anılarını anlatan Demir, şu örnekleri verdi:

“Bir gece, müşterilerimden biri telefonla arayarak o an izlediği televizyon dizisinin yayınlandığı kanalı açmamı istedi. Dizi oyuncuları arasındaki bir mankenin saçını çok beğendiğini bildiren müşterim, kendisinin de aynı modeli yaptırmak istediğini söyledi.

Bir gün düğün için bir grubun saçını yaptık. Damadın yakınları, ücreti düğünde takılacak paralarla ödeyeceklerini bildirdi. O an saçlar yapılı olduğu için çaresiz tekliflerini kabul ettik.

Yaklaşık 20 kişiden oluşan bir düğün grubunda ise saçını yaptığım kişi bir bahaneyle salondan ayrıldı. Saçını en son yaptığım gelinin kız kardeşinden ücreti istediğimde ise gidenleri tanımadığını söyledi.”

SAÇ MODELİYLE KOCA BULMA UMUTLARI

Kendisini ünlü birine benzeten, saç modelinin bu ünlüye benzemediği taktirde bir daha gelmeyeceği yönünde tehdit eden müşterileri olduğunu dile getiren Demir, şöyle devam etti:

“Acelem var saçımı hemen kestirip gideceğim' diyen, ancak tüm vaktini kuaförde geçiren müşterilerimiz var. 'koca bulabileceğim bir saç modeli yap', 'Kibariye'ye benzemek istiyorum', 'saçımın yarısını kes yarısı kalsın, tarz yaratmak istiyorum' diyenlerle de karşılaşıyorum.”

İşletmeci Şükran Danacı ise bir müşterisinin, sorunlarını kendisine anlatmak için fön çektirdiğini belirterek, “Bir psikiyatri muayene ücreti 100 YTL, sana 5 YTL veriyorum, sorunlarımı anlatıp rahatlıyorum” dediğini belirtti.
Danacı, bazı müşterilerinin ise sevdiği sanatçının parçaları çalmadığı sürece saçlarını yaptırmayacaklarını söylediklerini kaydetti.

SORUNLARIN ANA KAYNAĞI EĞİTİMSİZLİK

Kocaeli Güzellik Salonu ve Manikürcüler Odası Başkanı Gülseren Turgut ise kendilerini sıradan esnaf olarak değil, birer sanatkar olarak gördüklerini belirterek, eğitimi yetersiz personelin müşterilerle sürekli sorun yaşayabileceğini ileri sürdü.

Belediye ve Halk Eğitim Merkezlerinin açtığı kursların kuaförlük için yeterli olmayacağını dile getiren Turgut, kuaförlük mesleğinin, yapacak iş bulamayıp, kuaförlük yapmaya karar verenler için uygun olmadığını söyledi.

Belgesi bulunmayan bir kuaförün müşterisi tarafından kolunun kırıldığını belirten Turgut, şunları söyledi:

“Rengini açtırmak isterken saçı yanan bir müşteri, kavga ettiği kuaförünün kolunu kırmış. Kuaför bize şikayette bulundu. Ancak kuaförün ustalık belgesi bulunmadığı için yasal girişimde bulunamadık. Kendi hakkını kendisi aramak zorunda kaldı. Benzer olaylarla sıkça karşılaşıyoruz. Özellikle eğitimsiz müşterilerin kaprisleri meslektaşlarımızı adeta canından bezdiriyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!