Kadınlara Kürtçe aile planlaması dersi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara Kürtçe aile planlaması dersi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2006 16:33

SİİRT Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İngiltere'nin Büyükelçiliği'nin desteğiyle düzenlediği ‘Siirt köylerinde Aile planlaması seminerleri' 18 köyde devam ediyor. Şirvan İlçesi'ne bağlı İncekaya Köyü'ndeki köylü kadınların Türkçe bilmemesi üzerine görevli hemşire aile planlaması konusunu köylülere Kürtçe anlattı.

Şirvan İlçesi'ne bağlı İncekaya Köyü'ne giden 1 doktor ve 1 hemşirenin bulunduğu ekip, köylüleri ilköğretim okuluna çağırırak kendilerini bilgilendirdi. Erkek ve kadınların ayrı bilgilendirildiği toplantı sırasında kadınların büyük bölümünün Türkçe bilmemesi üzerine hemşire Feride Kaya, aile planlamasını Kürtçe anlatarak sorularını yanıtladı.

Siirt'te 7 Kasım'da başlayan ve 28 Aralık'a kadar devam edecek olan proje kapsamında toplam 18 köyde, köylüler aile planlaması, sağlıklı üreme, anne ve çocuk sağlığı hakkında bilgilendirilecek.

Proje koordinatörü Ali Keleş, projeyi İngiltere Büyükelçiliği ile ortak sürdürdüklerini anlatırken, şöyle konuştu:
“Amacımız; kimseye ‘Çocuk yapmayın' demek değil. Sadece aile planlamasının ne olduğunu anlatıyoruz. Yeni doğan bebeğin bakımı, anne sağlığı gibi konularda doktorumuz ve hemşiremizle birlikte bilgi veriyoruz. Güneydoğu'da çoğu kimse aile planlamasının ne olduğunu bilmiyor. Sadece çocuk doğurmakla işin bittiği zannediliyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!