Kadınlar ve siyahların kolon kanserine yakalanma riski daha fazla

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar ve siyahların kolon kanserine yakalanma riski daha fazla
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2001 00:00


Haberin Devamı

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre yaşlı hastalar, kadınlar ve siyahlar, kolon kanserinin tehlikeli bir türüne yakalanma riskini daha fazla taşıyorlar. Güney Florida Üniversitesi'nden bir araştırma grubu, sonraki aşamalarda teşhis edilebilmesi nedeniyle genellikle daha ölümcül olan üst kolon kanserine yakalanma riskinin bu özellikteki hastalarda daha fazla olduğunu söyledi.

Florida'daki 9 bin 550 kanser hastası üzerinde yürütülen araştırmada, bir hastanın üst kolon kanserine yakalanma riskinin her yaşta yüzde 2.2 arttığı, bu hastalığa yakalanma riskinin kadınlarda yüzde 38, siyahların da yüzde 24 daha fazla olduğu ortaya konuldu.

Amerikan Kolon ve Rektum Cerrahlar Topluluğu (ASCRS) tarafından yayımlanan "Diseases of the Colon and Rectum" adlı dergide çıkan araştırma sonuçlarında ayrıca, kalp yetmezliği, ülser ve şeker hastalığı bulunan hastaların yüzde 28 daha fazla risk taşıdıkları belirtildi. (a.a)

Bilim adamlarının, bu tür böceklerin 10 kadarının daha kurtulmuş olabileceğini sandıkları belirtilirken, böceklerin, üretim çiftliğinde yetiştirilmek üzere Lord Howe Adası'na götürülecekleri kaydedildi. (a.a)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!