Kadınlar 'Medeni Kanun' için dağa çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Medeni Kanun için dağa çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2001 00:00


İstanbul, Ankara ve Antalya'dan bir grup kadın, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülmekte olan 'Medeni Kanun Tasarısı'na dikkatleri çekmek amacıyla, 2 bin 547 metre yüksekliğindeki Antalya Bakırlıtepe'de basın toplantısı düzenleyecek.

Yerel Gündem 21-Kent Konseyi Antalya Kadın Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Adalet Komisyonu'nda Medeni Yasa Tasarısı görüşülürken, ''evlilikte edinilen malların paylaşımı'' ile ilgili maddelere geldiğinde ''ortalığın karıştığı'' hatırlatılarak "Edinilmiş mallara katılma rejimini kabul etmeyen bazı milletvekilleri, ortalığı karıştırarak ''paylaşmalı mal ayrılığı'' sistemini geçirmek istiyor.
Şehirlerden sesimizi duymak istemeyen, Adalet Komisyonu üyesi milletvekillerine ve duyarsız kalan basına sesimizi dağlardan duyurmak istiyoruz" denildi.

Kadın örgütlerinin tepkisiyle, ilgili maddelerin görüşülmesinin ertelendiğine değinilen açıklamada, bu milletvekillerinin yasayı tırpanlayarak amaçlarına ulaşmaya çalıştıkları savunuldu.

Antalyalı kadın dağcıların 'Dünya Kadınlar Zirvesi' olarak adlandırdığı Bakırlıtepe, yıllardır kadın dağcıların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tırmandığı ve zirvesine 'femina işareti' yerleştirdiği bir dağ.

İstanbul, Ankara ve diğer bazı illerden bazı kadın kuruluşları ile siyasi partilerin kadın komisyonu üyeleri Pazar sabahı Saklıkent'ten TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'ne kadar yürüyecek.

Ulusal Gözlemevi önünde buluşacak kadınlar, dağda basın açıklaması yapacak, Adalet Komisyonu üyesi milletvekillerine, TBMM Başkanı'na ve gazetelere faks ve e-mail gönderecekler. Kadın dağcılar ize Bakırlıtepe Zirvesi'ne tırmanacak.
(Antalya/aa)
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!