'Kadınlar her alanda etkin olmalı'

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar her alanda etkin olmalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 22:02

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Florida International University ve Aile Bakanlığı’nın düzenlediği “1. Uluslararası Kadın Kongresi”ne katıldı.

Haberin Devamı

Burada bir konuşma yapan Emine Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Kadın konusu, modern dünyanın en temel konularından biri. Maalesef ayrımcılık ve eşitsizlik gibi kavramlarla tartışılıyor. Ne yazık ki, tarih boyunca kadını ezen ekonomik ve sosyal şartlar bugün daha da ağırlaşmış durumda. 20. yüzyılın sadece kadın değil, temel insani sorunları var. Yer küreden kan damlıyor. Tüm dünyayı sarsan şiddet kültürü çevremizi kuşatıyor. Milyonlarca insanın yerinden edildiği 600 bin insanın öldüğü bir savaşa herkes sessiz kalabiliyor. Yerkürenin topyekün bir dirilişe ihtiyacı var. Kadınların tüm alanlarda etkin olması adaletin gereğidir.”

‘KADIN SEÇİME ZORLANMAMALI’
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise günümüzde kadın ve çocuk mağduriyetlerini tetikleyen unsurlar bulunduğunu belirtti. Bakan Sayan da özetle şöyle konuştu: “Bunlara çözüm üretmeliyiz. Bu kongre kadın politikalarına ortak bir bakış açısı geliştirebilmemiz açısından umut verici. Kadın konusunda ayrımcılığına son verilmesi için yasal alt yapı ve toplumsal zihniyet dönüşümünün gerçeklemesi şart. Bu konuda da eğitim ve kültür alanında atacağımız adımların önemi büyük. Kadına hiçbir zaman iş ve aile arasında seçim yaptırılmaması gerekiyor. Aile kurumu bu şekilde güçlendirilmeli.”

BAKMADAN GEÇME!