Kadınlar Günü etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Günü etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2002 16:09

Haberin Devamı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yarın pek çok ilde seminer, konferans, panel, konser ve benzeri etkinlikler düzenlenecek. İstanbul'da Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'nda ''Kadın mitingi'' yapılacak.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda ise 'Kadın Festivali' düzenlenecek. Festival kapsamında pek çok ünlü katılımcının eşliğinde düzenlenecek panelin ardından akşam 16:00-17:00 saatleri arasında İlhan Şeşen ve Grup Gündoğarken bir konser verecek. Saat 18:00'da ise 'Dünyanın Kadın Yüzü' başlıklı bir dia gösterisi yapılacak.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyor. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen 1. İstanbul Kadın Kongresi'nde konuşmak için Pakistan Devlet Başkanı Benazir Butto de İstanbul'a gelecek.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin programı şöyle:

08 Mart 2002 - Cuma

Açılış Konuşmaları 10.00 – 10.30
‘İstanbul’da Kadın’ Konulu Araştırma Sonuçlarının Sunumu
1. Oturum

‘Dünyada Kadın’
Benazir Butto (Pakistan Eski Başbakanı)

Eliana Voldov (Birleşmiş Milletler STK’lardan Sorumlu Genel Sekreter Yrd.)
Dr. Shakina Reinhertz (A.B.D. Sivil Kuruluşları Bşk.)
Prof. Dr. Helena Simkuva (Litvanya Devlet Ün. Ögr. Üyesi)
Anisoj Yüceözkan (G. Afrika Büyükelçiliği I. Ateşesi)
Fadime Örgü (Hollanda Milletvekili)
Jorjet

2. OTURUM 14:00 - 17:00

Sivil Toplum Kuruluşları  Platformu Toplantıları Bildirisinin Okunması
‘Türkiye’de Kadın’
Prof. Dr. Edibe Sözen
Gülgün Feyman
Sema Küçüksöz
Oya Basar
Lale Manço
Aylin Keserkaya

ANKARA

Ankara'da Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Sincan Kaymakamlığı, Sincan Kadın Platformu ve Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü işbirliğince Dünya Kadınlar Günü, Sincan'da kutlanacak.

Sincan'da yaklaşık 2 bin kadının katılacağı kutlama programı için kadınlar, Lale Meydanı'nda saat 12.45'de toplanacaklar. Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı söylenmesinin ardından kadınlar, Kapalı Spor Salonu'na geçecekler.

Devlet Bakanı Hasan Gemici ve Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'nun katılımlarıyla destek verecekleri Dünya Kadınlar Günü'nde, okuma-yazma kursunu tamamlayan 600 kadına belgeleri verilecek.

Etkinliğin sonunda, Sincan Türk Halk Müziği Korosu, Grup Pena ve Gülşen Kutlu, konser verecek.

Gazi Üniversitesi'nce, ''Kadın Sorunları ve Çözüm Arayışları'' konulu panel düzenlenecek. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yüzüncü Yıl Salonu'nda saat 09.30'da başlayacak olan panele, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan da katılacak. Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampusü'nde de saat 14.00'de düzenlenecekpanelde ise ''Türkiye'de kadın hakları ve Siyaset'' tartışılacak.

İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi'nce Konur Sokak'taki Mimarlar Odası bahçesinde, ''Dünden Bugüne Kadın Hakları Mücadelesi'' konulu afiş sergisi açılacak.

Sergi, her gün 10.00-18.00 saatleri arasında gezilebilecek. Türk Amerikan Derneği Coşkan Daş Sahnesi'nde de Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil etmeye hak kazanan ödüllü ''patchwork'' giysilerinin yer aldığı ''Bir Parça Sanat'' isimli defile düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!