Kadınlar gönüllü asker olmak istedi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar gönüllü asker olmak istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2007 10:49

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde yedi kadın, Askerlik Şubesi'ne başvurarak er olarak askere alınmaları için dilekçe verdi. Kadınlar, artan terör olaylarına dikkat çekip tepkilerini ifade etmek istediklerini söyledi.

Adlarını açıklamayan 30-50 yaş arası yedi kadın, ellerinde dilekçelerle bugün Ayvalık Askerlik Şubesi'ne geldi. Önce basın açıklaması yapan kadınlar, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum son derece ciddi. Bizler de kadın olarak, kadın duyarlılığını ön planda tutarak ve asker yetiştiren kişiler olarak evlerimizde oturup kalmayı uygun görmedik.

Arkadaşlarımızla birlikte bir oluşum başlatarak teröre bir şekilde tepki göstermek istedik. Askere alınmayı istiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek vermek amacındayız. Sadece erkeklerin değil kadınların da bu konuda varlık göstereceğine inanıyoruz. Bizleri de askere alsınlar. Er olarak askerlik yapmak istiyoruz” dedi.

Türkiye'nin tehdit altında olduğunu, terör saldırısı haberlerinin birbirini izlediğini kaydeden kadınlar, “Her gün en az üç şehit verir olduk. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik ciddi saldırılar var. Daha fazla sessiz kalmak istemiyoruz. Türk anneleri ve Türk kadınları olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanında yer aldığımızı göstermek amacıyla dilekçelerimizi vererek askerliğe başvurduk. Bireysel başvurumuzu yaptık. Bu gönül işidir. Olaylara nasıl baktığınıza bağlıdır. Bizim bakış açımız bu. Biz de gönüllü olarak buraya gelip askerliğe alınmak için müracaat ediyoruz” diye konuştu.

Askerliğe alınmak üzere askerlik şubesine dilekçe veren kadınlara destek için yanlarında bulunduklarını belirten İsmail Gümüşgerdan yaşanan olaylardan etkilenmemenin mümkün olmadığını söyledi. Gümüşgerdan, “Ayrıca her Türk etkilenmek zorundadır. Tepkimizi bir şekilde göstermemiz gerekiyor. Bayanların askere başvurusu bir tepkidir. Bu bazı durumları gözönüne sermek için bir eylemdir. Onları tebrik ediyoruz” dedi.

Kadınların askerlik başvuru dilekçeleri Ayvalık Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Fatih Sarıkaya tarafından teslim alındı. Başvuruların Balıkesir Askerlik Şubesi'ne sevkedilerek en kısa zamanda yanıtlanacağı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!