Kadın satıcıları tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Kadın satıcıları tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Müşteri kılığındaki Ahlak Büro Amirliği'ne bağlı polislere, bir otelde kadın pazarlamaya çalışırken suçüstü yakalanan Romen uyruklu iki kadın satıcısı çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Nehir Otel'de kadın pazarlandığı ihbarını alan Ahlak Büro Amirliği polisleri müşteri kılığına girerek Romen uyruklu İon Sandu ve Florina Budica ile temasa geçti. Kadın satıcılarıyla kadın başına 10 milyon liraya anlaşan polisler, Yenikapı'da bulunan Balkan Pazarı'nın önünde ayrı ayrı randevu verdi. Randevuya gelen kadın satıcılarına önceden seri numaraları alınmış paraları veren polisler, anlaşma sağlanıp paralar alındıktan sonra kimliklerini açıkladı. İki satıcı ve pazarladıkları altı hayat kadını gözaltına alınarak Ahlak Bürosu'na götürüldü.

Gözaltına alınan iki satıcı ve pazarladıkları Mariana Florina Rinchita, Iona Vascan, Maria Enache, Nicoletta Tudorescu, Maria Chirita ve Doina Valea adlı hayat kadınları önceki gün Fatih Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarıldı. Ardından nöbetçi 3.Asliye Ceza Mahkemesi'ne sevkedilen sanıklar, suçlamaları reddetti.

Haklarında fuhuşa teşvik suçlamasıyla üç seneye kadar hapis istenen sanıklardan İon Sandu ‘‘Otelde uyuyordum. Birden kapı açıldı ve içeri polisler girdi. Olayla ilgim yoktur. Bu kadınları daha önceden tanımam. Suçsuzum’’ dedi. Sandu, inşaatlarda ve pazarda çalışarak geçimini sağladığını öne sürdü.

Öteki sanık Florina Budica da fuhuşa teşvik suçlamalarını reddederek, fuhuş yaptığını ancak kimseyi pazarlamadığını öne sürdü. Poliste verdiği ifadede daha önceden iki kadını pazarladığını itiraf eden Budica, hakim karşısında polisteki ifadesini reddetti.

Fuhuş suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılan diğer sanıklar da fuhuş yaptıklarını itiraf etti. Mahkeme Sandu ve Budica'yı tutuklayarak cezaevine gönderirken, diğer sanıkların da sınırdışı edilmelerine karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!