Kadıköy’den Eyüp’e nefes kesen kovalamaca

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy’den Eyüp’e nefes kesen kovalamaca
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2007 12:48

Amerika'da kameralara yansıyan kovalamaca görüntülerin benzeri İstanbul yollarında yaşandı.

Haberin Devamı

Aksiyon filmlerini aratmayan kovalamacada polis, kesilen cezaya sinirlenip otomobillerini otoparktan kaçıran iki genci durdurabilmek için her yolu denedi. Polis barikatını rahatlıkla aşan otomobilin yolu TIR’la kesildi. Ancak büyük bir kaza tehlikesi atlatıldıktan sonra gençler, yan yola girerek kaçmaya devam etti. İyice sinirlenen polis ekipleri, sürterek yanyana ilerledikleri otomobilin lastiklerine defalarca ateş açtı. Buna rağmen kaçışlarını sürdüren gençler, bir trafik ekibinin önlerine direksiyon kırıp bariyere sıkıştırmasıyla yakalanabildi.

CEZAYA SİNİRLENDİLER

/images/100/0x0/55eb129ff018fbb8f8a940a3

İstanbul trafiğini birbirine katan kovalamaca Kadıköy’de başladı. Kadıköy’de trafik uygulaması yapan polis ekipleri, egzozu üzerinde değişiklik yapılarak yüksek ses çıkarması sağlanan Yasin Sertbaş’a ait 34 UN 458 plakalı otomobili durdurdu. Polis ekipleri ‘teknik değişiklik’ nedeniyle sürücü Sertbaş’a ceza keserken, otomobili de Suadiye’de otoparka çekti.

Haberin Devamı


OTOMOBİLLERİNİ PARKTAN KAÇIRDILAR

Kesilen cezaya sinirlenen otoparka gizlice giren Yasin Sertbaş ve arkadaşı Nurettin Ok, otomobili alarak dışarı çıkmak istedi. Bu sırada otoparkın güvenlik görevlisi gençlere engel oldu. Ancak güvenlik görevlisinin üzerine aracı süren iki genç, otoparktan çıkmayı başardı. Güvenlik görevlisi durumu polise bildirdi.

KOVALAMACA BAŞLADI

Kadıköy E- 5 Karayolu’nda farkedilen otomobil ile polisler arasında nefes kesen kovalamaca başladı. ‘Dur’ ihtarına uymayan gençler polis ekipleriyle birlikte Boğaziçi Köprüsü'nü geçti, Mecidiyeköy, Okmeydanı ve Eyüp yönüne kaçışlarını sürdürdü. Polis ekipleri gençleri durdurabilmek için ilk olarak Haliç Köprüsü girişine barikat kurdu. Ancak hızla ilerleyen gençler, tek şeridi kapatan polisleri kolaylıkla atlattı.


POLİS TIR’LA YOLU KAPATTI

Polis ekipleri bunun üzerine köprünün çıkışını bir TIR ile kapatarak otomobili durdurmak istedi. Ancak çılgın ikili, TIR engelini de Eyüp sapağına dönerek atlattı. Bu sırada diğer araçlar büyük bir kaza tehlikesi atlattı. Hızla ilerleyen otomobilin peşine takılan trafik polisleri zaman zaman sürtünerek ilerledi. Tüm uyarılara rağmen durmayan otomobilin lastiklerine ateş de açıldı. Ancak iki genç, biran bile durmadan kaçışlarına devam etti.

Haberin Devamı

ÇARPARAK DURDURABİLDİLER

Kilometrelerce süren kovalamaca Edirnekapı sapağında son buldu. Sapağa giren otomobilin yanına yaklayan trafik ekipleri aracın önüne direksiyon kırdı. Bariyerle polis aracı arasında sıkışan otomobil durmak zorunda kaldı. Otomobildeki iki genç, kelepçelenerek Bostancı Polis Merkezi’ne götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!