Kaderler Tableti - Mehmet Mollaosmanoğlu

Güncelleme Tarihi:

Kaderler Tableti - Mehmet Mollaosmanoğlu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2011 16:13

Mesleği inşaat mühendisliği olan yazar Mehmet Mollaosmanoğlu, Alanya’da çok sayıda projeye imza attı.

Haberin Devamı

2000 yılından bu yana roman yazan  Mollaosmanoğlu’nun bugüne kadar yayınlanmış dört kitabı var. Halen Alanya’da yaşamakta olan yazarın yeni romanı Kaderler Tableti, Galata Yayıncılık tarafından yayınlandı. Mehmet Mollaosmanoğlu’nu ilk olarak, Ataerkil isimli romanı ile tanımıştık.

2007 yılında yayınlanan romanda, aile baskısı altında bunalmış mimar olarak tanıdığımız roman kahramanı Engin Hakkızade’nin  hikâyesini Mezopotamya’ya kadar takip etmiştik. Yazarın Ataerkil’in devamı niteliğindeki ikinci romanı Ata Mezarlığı 2008 yılında yayınlandı. Mehmet Mollaosmanoğlu,  Güney Amerika’da İnkalar öncesi Quechua ve Aymara halklarının, Anadolu’da Hititler öncesinde yaşamış olan Kassitelerle aynı kökten geldiklerini iddia ettiği romanı aksiyon yüklü kurgusuyla dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

Mehmet Mollaosmanoğlu, fantastik unsurlarla süslediği macera romanlarına Kaderler Tableti ile devam ediyor. Önceki iki romandan tanıdığımız Engin Hakkızade bu romanda Güney Amerika’da, Titikaka Gölü’nün derinliklerinde yatan “Kaderler Tableti”nin kayıp kilidinin peşinde bu defa.  Bu kilitle ilgili ipuçları Orta Asya’yı ve Göktürkleri işaret etmektedir. Araştırmalarına başlamak için Türklerin ilk anayurdu olan Baykal Gölü yakınındaki Rusya kenti Irkut’a gider. Burada tuzağa düşer, gizli bir örgütün ezoterik uygulamalarına maruz kalır ve bilinçötesi ipnoz deneyleriyle kendisini bin beş yüz yıl geçmişte, Bumin Han’ın yanında bulur. İşte bu noktada romana  Börteçene’nin de dahil olmasıyla, okurlar,Göktürklerin sosyal yaşantısını ve Ergenekon Destanı’nı o zamanın tanıklarının ağzından öğrenir. Yüksek tempolu kurgunun içine fantastik unsurlar başarıyla dahil edildikten sonra, macera,  Baykal Gölü yakınlarında bir laboratuvarda,  günümüze döner yeniden. Bu bilinçötesi yolculukta Göktürklerin içine düşen Engin Hakkızade , Kaderler Tableti’nin kilidi olan gizemli taşın  yerini  ve adını öğrenmiştir.  Artık peşindeki Rus ajanlarını atlatarak Moğolistan topraklarında olduğunu öğrendiği Ya-da taşına ulaşıp, onu elde ettikten sonra yeniden Bolivya’ya, Titikaka Gölü’ne dönmesi gerekmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!