Kaddafi'nin oÄŸlu: Ülkeme dönüp isyana liderlik edeceÄŸim

Güncelleme Tarihi:

Kaddafinin oğlu: Ülkeme dönüp isyana liderlik edeceğim
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 11, 2012 16:37

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Saadi Kaddafi, halkın büyük çoğunluğunun mevcut durumdan memnun olmadığını iddia ederek, Libya'ya geri dönme ve geçiş hükümetine karşı bir ayaklanmaya liderlik etme tehdidinde bulundu.

Haberin Devamı

El Arabiya televizyonuna, geçen AÄŸustos ayında sığındığı Nijer’den telefonla açıklama yapan Kaddafi, "Libya'ya herhangi bir zaman içinde döneceÄŸim"Âdedi.

 

"Libya halkının çeteler tarafından yönetildiğini" öne süren Saadi Kaddafi, "Libyalıların yüzde 70'inin mevcut durumdan memnun olmadığını ve günden güne yayılan bir isyanın söz konusu olduğunu" söyledi.

 

Saadi Kaddafi, "Ayaklanma başladı ve ben her geçen gün bu hareketin daha da büyüdüğüne tanık oluyorum. Bu ayaklanma bazı bölgelerle sınırlı kalmayacak, Cemahiriye'nin tamamını kapsayacak" diye konuştu.

 

İktidardaki Ulusal Geçiş Konseyi kadroları dahil olmak üzere Libya'da hala birçok destekçisi olduğunu belirten Kaddafi, ülkesine dönüşünde, "intikam veya misilleme operasyonlarının düzenlenmemesini sağlamak için çalışacağını" söyledi.

 

Haberin Devamı

NİJER: TESLİM ETMEYECEĞİZ

Nijer ise Kaddafi'yi teslim etmeyeceÄŸini bildirdi.

 

El Arabiya'nın haberine göre, Nijer hükümet sözcüsü Maru Amedu, başkent Niamey'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "huzur bozucu" açıklamalar yaparak sığınma şartlarını bozmasına rağmen Saadi Kaddafi'yi Libya’ya teslim etmeyeceklerini söyledi.

 

Amedu, tutumlarının açık olduğunu belirterek, "Saadi Kaddafi'yi bağımsız ve tarafsız yargı sistemi olan bir yönetime teslim edeceğiz" dedi.

 

TRABLUS'TAN KAÇIP NİJER'E SIĞINDI

Muhalif güçlerin Ağustos ayında başkent Trablus'a girmesi ardından sınırı geçerek Nijer'e kaçmıştı.

 

Libya'daki Ulusal Geçiş Konseyi, başkent Trablus'un düşmesinin ardından Nijer’e sığınan Saadi Kaddafi'nin iadesini istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!