Kaddafi rejiminin sözcüsü Musa İbrahim kadın kıyafetleri içinde yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kaddafi rejiminin sözcüsü Musa İbrahim kadın kıyafetleri içinde yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2011 10:15

UGK, Kaddafi rejiminin sözüsü Musa İbrahim'in yakalandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi rejiminin sözcüsü Musa İbrahim, Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) güçlerince kuşatılan Sirte kentinden kaçmaya çalışırken yakalandı. Rejimin elinde tuttuğu birkaç kentten biri olan Sirte’den kaçmaya çalışırken muhaliflerin eline düşen İbrahim’in kadın kıyafetleri giyerek kimliğini gizlemeye çalıştığı öne sürüldü.

 

İbrahim, Şubat ayında başlayan isyan hareketinden bu yana, Kaddafi rejiminin yabancı basınla olan bağlantısını kuran isimdi.  İsyancıların Trablus’a ilerleyişi esnasında şehirden kaçmasına rağmen beyanlardan bulunmaya devam eden İbrahim, en son yaptığı açıklamada, “Kardeşlerimiz, oğullarımız, kadın ve çocuklarımız gibi ya kazanmaya ya da şehit olmaya karar verdik” demişti.

Haberin Devamı

 

UGK komutanları, İbrahim’in Misrata’dan gelen birlikler tarafından Kaddafi’nin memleketi Sirte yakınlarında yakalandığını duyurdu. Halen doğrulanmayan bilgilere göre, İbrahim kadın kıyafetleri giyerek kimliğini gizlemeye çalışıyordu.

 

“SAADİ NİJER’DE”

Muhalif komutanlardan Zintan birliğinin lideri Mustafa bin Dardef, “Misratalı savaşçılar bize İbrahim’in yakalandığı haberini verdi” derken, bir diğer komutan Muhammed El Merimi bilgiyi doğruladı. Merimi, İbrahim’in Sirte havaalanı muhalif güçlerin eline düştükten kısa bir süre sonra yakalandığını söyledi.

 

Öte yandan, Nijer Başbakanı Brigi Rafini, Kaddafi’nin oğullarından Saadi’nin hükümetin elinde olduğunu belirtti. Rafini, Saadi’nin “sınır dışı edilmesi gibi bir durumun şu an söz konusu olmadığını” söyledi.

 

KADDAFİ YANLILARINDAN YALANLAMA

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi yanlısı bir internet sitesi, Ulusal Geçiş Konseyi'nin (UGK) askeri sorumlularının, eski rejimin sözcüsü Musa İbrahim'in yakalandığı yönündeki açıklamasını yalanladı.

 

Trablus'un düşmesinden sonra yayınlarını durduran Ellibiya televizyon kanalının internet sitesi, "Musa İbrahim yakalanmadı, bu isyancıların hareketlerine dikkati çekmek ve Sirte kahramanlarının gücü karşısındaki başarısızlıklarını gizlemek isteğiyle çıkarılmış bir yalan" ifadesini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!