Kaddafi rejiminin barbarlığının kanıtı: Ankara feribotu

Güncelleme Tarihi:

Kaddafi rejiminin barbarlığının kanıtı: Ankara feribotu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2011 09:41

Eskiden arabalı vapur olarak kullanılan Ankara, şimdi Libya lideri Muammer Kaddafi rejiminin sakat ve ağır yaralı bıraktığı kurbanlarla dolu bir korku gemisi haline geldi.

Haberin Devamı

ANKARA FERİBOTUNUN İÇİNDEN GÖRÜNTÜLER/Foto Galeri

 

Libyalı isyancıların de fakto başkenti Bingazi’ye giden Ankara, dün gece tank, top ve keskin nişancıların hedefi olan Misratalı 230 erkek, kadın ve çocuğu aldı.

 

Ankara’yı karşılayan Libyalılar neşeli ve mest olmuş haldeydi. Bingazi halkı, yurttaşlarını kahramanlar gibi karşılamak için limana akın ederken, rıhtımı saran diğer gemiler sirenlerini çaldı. Ankara’nın gelmesiyle, Libyalılar “Allah büyüktür” naraları attı. Güvertedeki ve rıhtımdaki Libyalılar birbirlerine zafer işaretleri yapmaya başladı.

 

Haberin Devamı

Libyalılar hep bir ağızdan, “Muammer ve oğullarına Libya’da gerçek erkeklerin olduğunu söyleyin… Ruhumuz ve kanımız Misrata için feda olsun” diye bağırdılar.

 

"KADDAFİ'Yİ ÖLDÜRMEK İSTİYORUM"

 

Ankara, isyan hareketinin başladığı Şubat ayının ortasından beri dünyadan izole edilen kentte yaşanan Kaddafi rejiminin barbarlığını gösteren yüzen bir kanıt. Feribot, Misrata’dan Türk F-16 savaş uçakları ve iki firkateynin eskortluğu altında geldi. Gemideki sıhhiyecilerden Selman Karadayı, “Gördüklerim beni yıktı… Bu kadar yaralı olacağını tahmin etmedik. 100-150 kişi için hazırlanmıştık ama kapasitemizi aşan sayıda yaralı aldık” dedi.

 

Kaddafi güçlerinin top ateşinde bacaklarından yaralanan 35 yaşındaki Said Şerif, “Bu korkunç bir şey. Evinizde bile güvendeyim diyemiyorsunuz. Tanklar her yerde. Misrata’ya her yönden ateş ediyorlar” dedi. Vücutları yaralı olsa da Libyalıların ruhları hala güçlü. Şerif, “Libya’ya dönmek ve yeniden savaşmak ve Kaddafi’yi öldürmek istiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!