Kaçmak hakkıymış

Güncelleme Tarihi:

Kaçmak hakkıymış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Topal'ın öldürülmesi ve Susurluk davaları için hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan ve önceki gece polis tarafından yakalanan Ali Fevzi Bir'in soruşturması sürüyor. Avukatı ise Bir'in kaçış nedenini, ''Müvekkilim, delillerin toplanamamış olmasını dikkate alarak, kaçma hakkını kullanmıştır'' diye açıkladı.

kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmesi ve Susurluk davası kapsamında gıyabi tutuklu olarak aranırken, önceki gece Ümraniye, Reşadiye Köyü'nde bir çiftlik evinde yakalanan Ali Fevzi Bir'in sorgusu sürüyor. Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği'nde tutulan 'Aliço' lakaplı Bir'in sorgusunun tamamlanmasından sonra Topal cinayeti ile ilgili olarak Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'nda, Susurluk davası için de DGM Savcılığı'nda ifadesinin alınacağı bildirildi.

Bir, yakalandıktan sonra Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu'na götürülerek sorguya alındı. DGM Savcılığı, Bir'in sorgusu için polise 2 günlük ek süre verdi. Bu arada DGM Savcılığı ve Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Bir'e sorulması istenen soruların da polise ulaştırıldığı öne sürüldü. Öğleden sonra Şişli Etfal Hastanesi'ne götürülerek kontrolden geçirilen Bir, tekrar Asayiş Şubesi'ne getirilerek sorguya devam edildi. 24 Temmuz'da Kanal D'yi arayarak, Topal cinayetiyle bir ilgisi bulunmadığını ileri süren Fevzi Bir, ''Kumarhanelerdeki hisselerimi 2 Türk, bir yabancı ortağa devrettim. Artık kumarhanelerle bir ilgim kalmayacak. Benim kumarhanelerle ilgili kimseyi tehdit etmem veya yeni hisse almam sözkonusu değildir'' demişti.

YAKALADIK DİYORSA DOĞRUDUR

Dün Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Bir'in avukatı Adnan Uçar, müvekkilinin, ''Ümraniye Çekmeköy'de bulunan bir çiftlik evinde yakalandığı veya kendi isteğiyle teslim olduğuna'' dair çelişkili bilgiler olduğunun hatırlatılması üzerine, ''Emniyetin beyanına itibar etmek gerekir. Emniyet 'Yakaladık' diyorsa, şu aşamada doğrudur'' dedi. Uçar, Bir'in bugüne kadar niçin kaçtığı yolundaki soruyu da şöyle yanıtladı:

''Müvekkilim, her iki davada da kesinlikle suçsuz olduğuna inandığı için açılan davalarda da çok sayıda sanık ve tanık bulunması nedeniyle, delillerin toplanamamış olmasını dikkate alarak, kaçma hakkını kullanmıştır.''

TELEFON TRAFİĞİ

Topal cinayetinin, tutuklu özel timciler ve sigortacı Serdar Özdağ ile Topal'ın ortakları Sami Hoştan ve Ali Fevzi Bir arasında olay gecesi yapılan cep telefonu görüşmeleri sayesinde çözüldüğü bildirilmişti. Olayla ilgili olarak Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede, ''Çok büyük paraların sözkonusu olduğu kumarhanelerle ilgili, maktülle sanıklar arasında tespit edilemeyen bir problem çıktığı, bunun üzerine ortakları ve sanıkların Topal'ın öldürülmesine karar verdikleri anlaşıldı'' denilmişti. Sanık özel timcilerin de Ömer Lütfü Topal'ı Yeniköy'deki evine giderken BMW otomobilinin içinde Kalaşnikoflarla tarayarak öldürdükleri ifade edilmişti. Savcılığın talebi üzerine Türk Telekom'un üç kişilik bilirkişi heyetinin yaptığı çalışma sonunda kimin kiminle görüştüğü tek tek belirlenmişti. İddianamede bilirkişi heyetinin raporu doğrultusunda Abdullah Çatlı, Oğuz Yorulmaz, Ercan Ersoy, Ali Fevzi Bir, Ayhan Çarkın, Serdar Özdağ, Selvi Özmen'in Topal'ın öldürüldüğü akşam defalarca cep telefonlarıyla görüştükleri belirlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!