Kaçırılan Türkler serbest

Güncelleme Tarihi:

Kaçırılan Türkler serbest
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2003 13:07

Cuma günü Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarında kaçırılan Mustafa ve Abdullah Köklü'nün serbest bırakıldığı açıklandı.

Haberin Devamı

Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarında kaçırılan Türk vatandaşlarının, Adana doğumlu amcaoğulları Mustafa ve Abdullah Köklü oldukları bildirildi. Türk işçilerinin kimler tarafından kaçırıldığının belli olmadığı ve olayın siyasi boyutu bulunmadığı kaydedildi.  Türk Dışişleri Bakanlığı, Mustafa ve Abdullah Köklü'nün serbest bırakıldığını açıkladı.

Afganistan'daki yardım çalışanlarının emniyetinden sorumlu güvenlik dairesi (NGO) yetkilisi Nick Downie de olayın cuma günü olduÄŸunu belirterek, kimliÄŸi henüz belirlenemeyen kiÅŸilerin, Türk firmasının ofisine girdiklerini, 2 Türk ile birlikte 1 Afganı kaçırdıklarını bildirdi.Â

Afganistan İçişleri Bakanı Ali Ahmed Celali, serbest bırakılan Türk işçilerin ''yanlış zamanda, yanlış yerde'' olduklarını söyledi.

HAKKI CABBAR İLÇE KAYMAKAMI: TÜRK İŞÇİLER, ASKER ÜNİFORMALI KİŞİLER TARAFINDAN KAÇIRILDI
   Â
Afganistan'ın başkenti Kabil'e 45 kilometre uzaklıktaki Hakkı Cabbar ilçesinde kayıp oldukları belirtilen ve bugün ortaya çıkan Türk işçilerin, asker üniformalı kişiler tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Hakkı Cabbar Kaymakamlığı yetkilileri, Adana doğumlu amcaoğulları Mustafa ve Abdullah Köklü'nün Cuma günü akşam saatlerinde Melenk köyünde kaçırıldıklarını söylediler.

Af-Tur adlı Türk şirketine bağlı olarak çalışan işçilerin, Melenk köyünde yapılan su sondaj çalışmaları sırasında, aşiretler arasındaki tartışma neticesinde kaçırıldıkları belirtildi.

Aşiretlerin, sondaj çalışmalarının kendi bölgelerindeılmasını istedikleri belirtilirken, Af-Tur yetkilileri, olayın siyasi bir boyutunun bulunmadığını söylediler.

Afgan yetkililerin başlattığı soruşturma çerçevesinde 2 Afgan askerinin sorgulanmak üzere gözaltına alındığı belirtildi.

Haberin Devamı
Öte yandan, Afganistan İçişleri Bakanı Ali Ahmed Celali'nin, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Müfit Özdeş'e konuyla ilgili bilgi verdiği ve serbest bırakılan Türk işçilerin Kabile'e hareket ettiklerikaydedildi.

Abdullah ile Mustafa Köklü'nün Adana'daki yakınlarına, endişe etmemeleri amacıyla bilgi verildiği de belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!