Kaçırılan kadın vekilin salıverilmesi için zor talepler

Güncelleme Tarihi:

Kaçırılan kadın vekilin salıverilmesi için zor talepler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2006 14:22

Irak başkan yardımcılarından Tarık el Haşimi, hafta sonunda bir Sünni kadın milletvekilini kaçıranların, ülkedeki yabancı askerlerin çekilmesi konusunda bir takvim verilmesi, gözaltındakilerin salıverilmesi ve Şii camilerine düzenlenen saldırıların durdurulması taleplerinde bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Sünnilerin Irak İslami Partisinin lideri olan el Haşimi, gazetecilere açıklamasında, milletvekili Tayser el Meşhedani'yi kaçıran bir grubun, partileriyle temasa geçerek, taleplerini ilettiklerini söyledi. Milletvekilini kaçıran grubun partileriyle ne zaman ve nasıl temas kurduğunu belirtmeyen el Haşimi, grubun, milletvekilinin ellerinde olduğuna ilişkin bir kanıt sunup sunmadığı konusunda da bilgi vermedi ancak “Onun (Meşhedani) hayatta olduğuna inanıyoruz” dedi.

Meclisteki en büyük Sünni blok Irak Uzlaşma Cephesi içindeki Irak İslami Partisinden olan Meşhedani, cumartesi günü 7 korumasıyla birlikte başkentin bir Şii bölgesindeki kontrol noktasında kaçırılmıştı. Kaçırılma olayının ardından parlamentodaki ana Sünni ittifak olan Irak Uzlaşma Cephesi, Meşhedani serbest bırakılıncaya kadar meclis toplantılarına katılmayı askıya aldığını açıklamıştı. Irak Uzlaşma Cephesi'nin, 275 sandalyeli mecliste, 44 milletvekili bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!