Kaçanlar avlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kaçanlar avlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

400 kadar PKK'lının Suriye'den Kuzey Irak'a geçtiğini tespit eden Mehmetçik, yeniden Kuzey Irak'ta... 25 bin askerle başlayan harekat sırasında 30 kilometre derinliğe kadar inildi. Çatışmalar İran sınırındaki Hacı Ümran bölgesinde yoğunlaştı.

Türkiye'nin kararlı tutumu üzerine PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye'den ayrılmak zorunda kalması, 400 kadar teröristin de bu ülkeden Kuzey Irak'a geçmesinden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yeni bir sınır ötesi operasyon başlattı. Üç günden bu yana sürdürülen operasyonda Kuzey Irak'taki terörist hedefler uçak ve helikopterlerle bombalanırken, Mehmetçik, yer yer 20-30 kilometre derinliğe kadar olan alanı teröristlerden temizliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta başlattığı askeri harekat sürerken, bölgedeki yetkililer konuşmaktan kaçındı, Genelkurmay Başkanlığı'nın 1-2 gün içerisinde kapsamlı açıklama yapacağını bildirdi. Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey yetkili, şöyle dedi:

‘‘PKK'nın kış mevsimi öncesinde bölgede barınmasını önlemek amacıyla gereken önlemler alınıyor. Korucu ve Barzani peşmergelerinin de katıldığı harekatta teröristler kıskaca alınmış durumda. Diyarbakır'dan havalanan savaş uçakları terörist yuvalarını bombalıyor. Abdullah Öcalan'ın Suriye'den ayrılmaya zorlanmasının ardından başlatılan harekatla örgütte panik doruk noktasına ulaştı. Bölgede harekat bekleyen terörist gruplar, Mehmetçik'in hareketini kısıtlamak için bol miktarda mayın döşemiş. Arazi karış karış taranıyor.’’

Bölgedeki kaynakların yanı sıra PKK'nın Perşembe akşamı başladığını bildirdiği harekatta, teröristlerin bulunduğu bölgelerin karış karış temizlendiği belirtildi. Yaklaşık 25 bin askerin katıldığı bildirilen çatışmaların özellikle İran sınırındaki Hacı Ümran bölgesinde yoğunlaştığı, Hakurk Vadisi'nin hedef alındığını bildirildi. Hakkari ve Şırnak'ın sınır kesimlerindeki Kobra ve süper Kobra helikopterlerin yanı sıra Diyarbakır'daki 2'nci Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan havalanan F-16 ve F-5 savaş uçaklarının ilk kez bölgeyi gece karanlığında bombaladığı öne sürüldü. Helikopterlerin PKK'lı grupların kaçabileceği noktalara indirme yaptığı ayrıca, Are, Geliye Res, Desta, Gare, Koman bölgelerinde nokta operasyonların yoğunlaştığı ifade edildi. Terörist grupların, Barzani denetimindeki bölgeden daha güneydeki Kürdistan Yurtsever Birliği lideri Celal Talabani kontrolündeki 'Soran' bölgesine kaçmaya çalıştıkları bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!