Kaçakları boğulmaktan Sahil Güvenlik kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Kaçakları boğulmaktan Sahil Güvenlik kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2007 19:05

İZMİR'in Dikili İlçesi'ne bağlı Çandarlı Beldesi açıklarındaki uluslararası sularda, boğulmak üzere olan Moritanya uyruklu 6 kaçak, Türk Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldı. Kaçak olarak Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalıştıkları belirlenen kaçaklar, Yunan Sahil Güvenlik görevlilerinin, şişme botlarını patlattıktan sonra kendilerini ölüme terk ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Ege Bölge Komutanlığı'na bağlı Sahil Güvenlik ekibi, devriye görevi yaparken Çandarlı açıklarında, boğulmak üzere olan kaçakları farkederek, yanlarına gitti. Türk Sahil Güvenlik ekibi, yorgunluktan bitkin düştükleri görülen kaçakları botlarına alarak karaya çıkarttı. Dikili İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edilen yaşları 16 ile 20 arasında değişen Moritanya uyruklu 6 kaçak, yasadışı geçişleri organize eden kişiler tarafından, dün gece Ayvalık'tan şişme bir bota bindirildiklerini ve Yunan adalarına geçmeye çalıştıklarını söyledi. Kaçak geçiş sırasında, açık denizde Yunan Sahil Güvenlik botuna yakalandıklarını anlatan kaçaklar, “Yunan Sahil Güvenlik ekibi, botumuzu delip, hızla uzaklaştı. Kısa sürede botumuz batmaya başladı. Hayatta kalabilmek için, gücümüz yettiği kadar yüzmeye çalıştık. Bu sırada Türk Sahil Güvenlik ekibi, bizi farkederek, kurtardı” dedi.

Sorgularının ardından Dikili Adliyesi'ne gönderilen kaçaklardan ikisi, sınır dışı edileceklerini öğrenince, adliyede fenalık geçirdi. Kaçakların işlemlerin tamamlanmasının ardından ülkelerine gönderilecekleri belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!