Kaçak yedi Kürt tatil köyüne çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kaçak yedi Kürt tatil köyüne çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Arnavutluk'tan zodyak bota binip günlerce dalgalarla boğuşan ve İtalya'ya ulaşan 7 Iraklı Kürt mülteci, yanlışlıkla lüks tatil köyü Club Med'in plajına çıktı.

İtalya'ya kaçak mülteci akını, yazın gelmesiyle iyice arttı. Akın traji-komik olaylara da sahne oldu. Bunun son örneği geçtiğimiz hafta sonu yaşandı. Kuzey Irak'tan kaçan yedi Kürt mülteci uzun bir yolculuktan sonra ulaştıkları Arnavutluk'tan zodyak bota binerek Güney İtalya sahillerine doğru yola çıktılar. Arnavut mafyasına adam başı 4 bin mark ödeyen Iraklı Kürtler önceki gün sabaha karşı İtalya sahillerine ulaştı.

Karınları doyuruldu

Arnavut insan tacirleri kaçak mültecileri boş sahil yerine, ünlü tatil köyü Club Med'in plajının önünde bıraktılar. Nerede olduklarının farkına varamayan kaçakları, lüks tatil köyünün güvenlik görevlileri yakaladı. Kısa bir sorgudan sonra aç oldukları anlaşılan kaçaklar, lüks tatil köyünde önce güzelce doyuruldu, sonra da İtalyan makamlarına teslim edildi.

Sicilya da hedef

Adriyatik Denizi bugünlerde sakin olduğu için Arnavutluk'tan gelen lastik botlar, Güney İtalya sahillerine gruplar halinde Pakistanlı ve Kuzey Iraklı Kürt mültecileri taşıyorlar. Bazı tekneler de güzergah değiştirerek mültecileri, İtalya'nın güney ucu yerine Sicilya Adası’nın kuzey sahillerine bırakıyorlar.

Turistler kaçıyor

İtalyan makamlarının verdiği bilgiye göre, son bir hafta içinde 840, son 48 saat içinde de 235 mülteci İtalya'ya kaçak olarak girmeye çalışırken yakalandı. Özellikle Kuzey Afrika ülkelerinden Sicilya'nın Pantelleria ve Lampedusa takımadalarına kaçak olarak gelen Tunus ve Cezayirlilerin dışında, savaştan kaçan Sierra Leone, Eritre, Somali, Burundi ve Nijeryalı mülteciler yüzünden bu adalara gelen yabancı turistler kaçmaya başladı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!