Kaçak başkan arkadaş katili

Güncelleme Tarihi:

Kaçak başkan arkadaş katili
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2003 01:59

Hürriyet'in, Almanya'da 20 yıldır sahte kimlikle yaşadığını kanıtladığı Milli Görüş Başkanı Osman Yobaş'ın, 14 yaşındayken arkadaşını kazayla öldürdüğü ortaya çıktı. Yobaş'ın, uzun yıllar ıslah evinde kaldıktan sonra Akıncılar örgütüne girdiği belirlendi.

Almanya'da yaklaşık 20 yıldır sahte kimlikle yaşayan Milli Görüş Genel Başkanı Yavuz Çelik Karahan'ın geçmişinden bir de cinayet çıktı. Gerçek adıyla Osman Yobaş'ın, uzun yıllar önce memleketi Kırşehir'in Mucur Kasabası'na bağlı Aydoğmuş Köyü'nde saklambaç oynarken babasının tüfeğiyle bir arkadaşını öldürdüğü ortaya çıktı. Hürriyet'in, Belçika'nın Dilsen kasabasında bulduğu akrabalardan biri olan Mahmut Deveci, Osman Yobaş'ın 14 yaşındayken kazara bir arkadaşını öldürdüğünü söyledi. Deveci, cinayeti şöyle anlattı:

ISLAH EVİNDE KALMIŞ

‘‘
Osman Yobaş, ilkokulu bitirdikten sonra bir imamın yanına birkaç arkadaşı ile gönderildi. O arada bir arkadaşının evinde saklambaç oynarken, arkadaşını, babasının av tüfeği ile yanlışlıkla öldürdü. O yüzden uzun süre ıslah evinde kaldı. Sanırım Nevşehir'de. Çıktıktan sonra İmam Hatip'e devam etti. Akıncılar teşkilatı ile ilgilenmeye başladı.’’

Mahmut Deveci,
Milli Görüş içinde Osman Yobaş'ın sırrını açığa verecek kimsenin çıkmayacağını, ancak köylülerinin tüm gerçeklerini bildiğini söyledi.

KUŞU VURDUM DEMİŞ

Brüksel'de yaşayan Ali ve Veli Şahin kardeşler de, Osman Yobaş'la bir dönem birlikte okuduklarını belirttiler. Ali Şahin, Yobaş'la ilgili şunları anlattı:

‘‘Osman tüfekle oynarken tüfek ateş almış. Osman dışarıya çıkarak, şaşkın bir şekilde, ‘Kuşu vurdum, kuşu vurdum' dedi. İçeri girdim. Vurulan çocuğun göğsü paramparçaydı. Bu kazaydı ama, Osman o günden sonra eski Osman olamadı.’’

ERBAKAN DÜĞÜNÜNDE

Hürriyet, Osman Yobaş’ın, kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'la yakınlığına ilişkin olarak da yeni ayrıntılara ulaştı. Akraba ve köylüleri, Osman Yobaş'ın ilk kez Erbakan'ın başbakanlığı döneminde sahte kimliğiyle Türkiye'ye giriş yaptığını söylediler. Belçika'nın Maasmechelen kasasabında oturan akrabalarından Mehmet Karaman, Osman Yobaş'ın düğününe Necmettin Erbakan'ın da katıldığın söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!