Kaçak bankacı teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

Kaçak bankacı teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2010 20:38

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, çalıştığı bankada zimmetine 159 bin TL geçirdiği iddiasıyla aranan banka operasyon görevlisi 35 yaşındaki Mete Altun İslahiye Cumhuriyet Savcılığı'na teslim oldu.

Altun, zimmetine geçirdiği parayla kazı-kazan, at yarışları, iddia gibi şans oyunları oynadığı ileri sürüldü.
İslahiye İlçesi'nde bir banka şubesinde banka operasyon görevlisi olarak çalışan ve müdürden sonra imza yetkisi olan Mete Altun, iddiaya göre 14 Eylül 2010 tarihinde kendi sorumluluğundaki kasadan 159 bin TL zimmetine geçirdi. Banka müdürü kasada yaptığı incelemede 159 bin TL olmadığını fark ederek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine ortadan kaybolan Mete Altun hakkında yakalama emri çıkartıldı. Altun, 7 gün sonra İslahiye Cumhuriyet Savcılığı'na giderek teslim oldu. Cumhuriyet Savcılığı tarafından polis ekiplerine teslim edilen şüpheli, yapılan sorgulamasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemede zimmetine para geçirmek suçundan tutuklandı.
Altun'un kayıp olduğu süre boyunca İslahiye'den dışarı çıkmadığı ve parayı şans oyunlarına yatırdığı, parayı geri ödeyeceğini söylediği öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!