Kaçak ayı avına 19 bin lira ceza

Güncelleme Tarihi:

Kaçak ayı avına 19 bin lira ceza
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2011 00:00

Bolu’da kaçak avlanmak isteyen avcıları yüklü para cezaları bekliyor. Bölgede kaçak avlananlar, geyik için 12 bin lira, ayı 19 bin lira, karaca 3 bin lira, yaban domuzu 300 lira, kınalı keklik 350 lira ve tavşan için 500 lira para cezası ödeyecek.

BOLU’da kaçak olarak geyik, karaca, ayı, yaban domuzu, kınalı keklik ve tavşan avlayan avcılar yakalandıkları takdirde yüklü miktarda para cezası ödeyecek. Bolu Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından 2010 yılında Yedigöller Yaban Hayatı Koruma sahası bölgesinde yaptırılan envanter çalışmasında, 606 geyik, 1043 karaca, 1822 yaban domuzu, 137 ayı tespit edilirken, Abant Tabiat Parkı Yaban Hayatı Koruma sahasında 123 geyik, 36 karaca ve 198 yaban domuzu tespit edildi. Bolu bölgesinde kaçak avlanan avcı, geyik için 12 bin lira, ayı 19 bin lira, karaca 3 bin lira, yaban domuzu 300 lira, kınalı keklik 350 lira ve tavşan için 500 lira para cezası ödeyecek. Bolu Çevre ve Orman Müdürü Sezgin Akay, “Bu yıl koruma sahası içerisinde avlanan 3 kaçak avcı yakalandı. Yakalanan avcılara gerekli cezai işlemler uygulandı” dedi.

Meskûn yerde yasak

Merkez Av Komisyonunun “2011-2012 Av Dönemi”ne ilişkin kararı, dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akca başkanlığında toplanan Merkez Av Komisyonunun kararına göre, ağaçlandırılmış veya erozyon kontrol çalışması yapılan alanlarda, arboretumlarda, orman içi dinlenme yerleri, piknik ve mesire alanlarında, kent ormanlarında, karayollarında, göletlerde, ekili yerlerde, bağ, bahçe ve fidanlıklar ile il, ilçe, belde, köy gibi meskûn yerlerde avlanmak yasak. Ayrıca, yaban hayatı geliştirme sahaları, örnek avlaklar, yaban hayvanı üretme yerleri ve istasyonları, yaban hayvanı yerleştirme sahaları, Tabiatı Koruma Alanları, Tabiat Parkları, Milli Parklar ve Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nde de avlanma yapılamayacak. Koruma altında olduğu için avlanması yasak olan yaban hayvanlarına bu yıl Hatay Dağ Ceylanı da eklendi. Listede, bazı kirpi, yarasa, sincap, kunduz, ayı, kedi, fok, geyik, kuş, kaplumbağa, bukalemun, kertenkele, yılan, tavşan, çakal, domuz ve tilki türleri de yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!