Kaçacağını tahmin etmedim

Güncelleme Tarihi:

Kaçacağını tahmin etmedim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

MAHKUMU KAÇIRAN UZMAN ÇAVUŞ

SIVAS Cezaevi'nden geçen şubat ayında Kartal Adliyesi'ndeki duruşmaya getirdiği mahkum Selim Altın'ın firar etmesi üzerine tutuklanan Uzman Çavuş Kemal Yırtıkgöz hakkında beş yıla kadar hapis cezası istendi. Duruşma çıkışı erlere izin verip Altın'ın Ortaköy'deki evine giderek bir gece burada kalan Yırtıkgöz, ‘‘Kaçacağını tahmin etmedim’’ dedi.

Eyüp 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın iddianamesinde, mahkum Selim Altın'ın Sivas Cezaevi'nden İstanbul'a bir uzman çavuş ve iki er nezaretinde getirildiği bildirildi. Kartal Adliye'sindeki duruşmanın bitmesinden sonra Uzman Çavuş Kemal Yırtıkgöz erler Ferdi Karaman ve Güven Yerli'nin evlerine gitmesine izin verdiği, kendisinin de Selim Altın'ın Ortaköy'deki evine giderek geceyi orada geçirdiği belirtildi. Ertesi gün Kemal Yırtıkgöz'ün Selim Altın ile Bayrampaşa'daki bir bakkal arkadaşının yanına gittiği, Altın'ın tuvalete gitme bahanesiyle firar ettiği anlatıldı.

Kemal Yırtıkgöz kendini şöyle savundu: ‘‘O gün Sivas otobüslerinde yer bulamadığımız için İstanbul'da kaldık. Mahkumu İstanbul'daki cezaevlerinden birine yatırmak mümükün olmadığından Selim Altın'ın evine gittik. Yatarken bile kelepçeliydi. Bayrampaşa'da Selim Altın'ın bir arkadaşının dükkanına gittiğimizde bana tuvalete gideceğini söyledi. Bu nedenle ellerini çözdüm. Sanık Selim Altın'ın 3-4 ay cezası kalmıştı. Bana avukat olduğunu söylemişti. Kaçacağını tahmin etmedim. Olayda kastım yoktur.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!