Kabus evi

Güncelleme Tarihi:

Kabus evi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2009 10:08

“Ergenekon” soruşturması kapsamında yapılan aramalarda 30 el bombası ve çok sayıda mühimmatın bulunduğu Yenikent'teki Zir Vadisi'ndeki ikinci gün kazıları sona erdi. Sabah saatlerinde antik bir testi yüzünden ara verilen çalışmalar, bölgenin SİT alanı olması nedeniyle bir süre jeoradar yardımıyla yapıldı. Eskiden Özel Kuvvetlere ait olan arazideki terkedilmiş yapılar ise sanki korku filmlerinden fırlamış gibi...

Haberin Devamı

YENİKENT'TEKİ KAZI ÇALIŞMALARINDAN FOTOĞRAFLAR

ELE GEÇEN CEPHANELİKTEN İLK GÖRÜNTÜLER - VİDEO

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Yenikent jandarma ekipleri, kazı yapılacak yeri emniyet şeridiyle çevirdi ve çevrede güvenlik önlemi aldı. Bomba imha uzmanı polislerin de görev aldığı kazılar, saat 10.00 itibarıyla başlatıldı.

Kazı çalışması yapılacak yerin, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanlığında görevli Yarbay Mustafa Dönmez'in ajandasındaki krokiden belirlendiği öğrenildi. Bu arazi eskiden Özel Kuvvetler Komutanlığı bölgesiydi.

ÖNCE VİNÇ

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/cephane_banner.jpgİş makineleriyle yapılan kazının gerçekleştirildiği alana giden yolda önlem alan jandarma trafik ekipleri, basın mensuplarının bölgeye girmesine izin vermedi. Kazı alanında sadece Anadolu Ajansı ve TRT'nin çekim yapmasına izin verildi.

Zir Vadisi'ndeki Ermeni mezarlığı yakınındaki bir alanda yapılan kazı çalışmasında, bir çukur içerisinde 30 el bombası, 9 sis bombası, 10 aydınlatma fişeği ve 800'den fazla G-3 piyade tüfeği mermisi bulunmuştu.

Haberin Devamı

TARİHİ TESTİ MOLASI

Yapılan kazılarda ufak bir toprak testi bulundu. Bulunan testi poşete konularak inceleme yapılmak üzere

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, aramalarda ele geçirilen bombalardaki seri numaralarının silinmemiş olduğunu ve  bunların MKE damgalı olduğunu söyledi. Gönül, ''mahkemenin bize sorması halinde, MKE olarak bizim malımızsa, bu bombaları tahsisen nerelere verdiğimize ilişkin kayıtlar vardır, inceleriz ve gerekli bilgiyi mahkemeye veririz'' dedi.

götürüldü. Kazı çalışmalarında ele geçen testi nedeniyle çalışmalara ara verildi.
Daha sonra polis ekipleri ve jandarma gözetiminde iş makineleriyle gerçekleştirilen kazı çalışmasına, bölge sit alanı olduğu gerekçesiyle Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nden bir yetkili de katıldı. Müze yetkilisi, çalışmayı yönlendiren Cumhuriyet Savcısı'na bölgenin sit alanı olması nedeniyle kazı sırasında herhangi bir tarihi esere zarar verilebileceğini söyledi. Cumhuriyet Savcısı, kazı çalışmasına devam edilebilmesi için Anıtlar Yüksek Kurulu'na yazı gönderdi.

Haberin Devamı

Kuruldan jet hızıyla olumlu yanıt gelince çalışmalara kazma ve kürek yardımıyla yeniden başlandı. İş makinelerinin çalışması ise durduruldu.

BİR POLİS YARALANDI

Öğleden sonra kazı ekibindeki bir görevli bayıldı ve hemen hastaneye kaldırıldı. Bayılan kişinin ayağı takılarak yere düşen bir polis görevlisi olduğu anlaşıldı. Polis memurunun ayağının kırılmış olacabileceği öğrenildi

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/YARBAY_DONMEZ_BAN.jpgJEORADAR GETİRİLDİ

Kazı çalışmalarına, Ankara Üniversitesinden getirilen hassas dedektör yardımıyla yeniden başlandı.

Yer altını görüntüleme ve röntgenini çekme özelliklerine sahip olan özel dedektörü Ankara Üniveristesi'nden görevli bir jeofizik uzmanı kullanıyor.

Uzman, iş makineleriyle kazıldıktan sonra kapatılan alandaki çalışmalar hava karardıktan sonra bitirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!