Kabataş'ı karanlıktan vakıf kurtarıyor

Güncelleme Tarihi:

Kabataşı karanlıktan vakıf kurtarıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

ASIRLIK Kabataş Lisesi, eski kimliğine kavuşabilmek için ekonomik sıkıntıları vakfıyla aşıyor.

Türkiye'de gelenekten geleceğe köklü değerleri aktarmak üzere 1987'de kurulan ‘Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı’, Kabataşlıların 40 yıllık rüyasını gerçekleştirmekle kalmıyor, okula verdiği milyarlarca liralık destekle çağdaş eğitimini sürdürmesine yardımcı oluyor. Vakıf Başkan Yardımcısı Erdal Dumanlı, ‘‘Bizler çağdaş eğitimin fanatik gönüllüleriyiz’’ dedi. Dumanlı, önce lise binasını turizm sektörünün elinden kurtarmak amacıyla kurdukları vakfın, şimdi okullarının yaşatılması ve kaliteli eğitimini sürdürmesi için çalıştığını belirtti. Dumanlı, ‘‘Boş zamanlarımızda kaçtığımız Tekel binası olarak kullanılan Feriye Karakolu'nu onararak, en büyük rüyamızı gerçekleştirdik. Şimdi, çağdaş eğitim verilen bir yer haline geldik’’ dedi.

Köhnemiş binaları onararak yaşatan vakfın sinema, lokanta gibi işletme gelirleri ile Kabataş Lisesi'nde kaliteli eğitimi sürdürmek için çaba harcadığını belirten Erdal Dumanlı, ‘‘60'a yakın öğretmen ve personelimizin maaşını vakıf ödüyor. Her ay bunun için yaklaşık 13 milyar lira para harcanıyor. Yaklaşık 40 öğrenciye burs veriyoruz. Resim, müzik, kütüphane birimlerimiz Türkiye'de örnek alınacak yerlerdir’’ diye konuştu.

Vakıf Başkanı Nurettin Ok ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaçlarının ancak yüzde 20'sini karşılayabildiğini, okulun hemen hemen tüm giderlerini vakfın giderdiğini belirterek, şöyle konuştu: ‘‘Vakıf, olmasa dersler boş geçebilir. Okul karanlık, susuz ve de soğuk olabilir. Çünkü, yakıt, su ve elektrik paralarının büyük kısmı vakıf tarafından ödeniyor. Herşeyi devletten bekleyemeyiz. Biz, almaktan ziyade verici bir kurumuz. Amacımız, iyi eğitim.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!