Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 1999 00:00

Kanat ATKAYA
Haberin Devamı

VELVET GOLDMINE

Orijinal Film Müziği

(PolyGram)

Özel, güzel ve ağır bir albüm. Zaten kadroya bakıldığında bunu görmek de mümkün. Üstün insan Michael Stipe'ın da prodüktörleri arasında bulunduğu Velvet Goldmine'da Thom Yorke'tan Bernard Butler'a, Thurston Moore'dan Don Fleming'e kadar sevdiğimiz pek çok insan var. Rock müziğin en ipini koparmış dönemlerinden birini glam-rock dönemini konu alan filmin müzikleri de haliyle glam-rock parçalardan hazırlanmış. Meşhur insanlardan kurulu The Venus In Furs ve Wylde Rattz'ın yanı sıra Roxy Music, Lou Reed, T-Rex, Pulp, Brian Eno, Grant Lee Buffalo (Stipe'ın hala gözdesi konumundalar demek ki) ve Placebo da albüme şarkı vermişler. Bol paçalı pantolonlar, apartmandan da öte kule topuklu çirkin çizmeler, cor cor gitarlar, seks, uyuşturucu ve rock'n roll... Velvet Goldmine'a hoşgeldiniz...

JEWEL

Spirit

(Balet)

Kalbi kırık kadın şarkıcı döneminin ne zaman biteceğini inanın çok merak ediyorum. Jewel çok yetenekli bir şarkı sözü yazarı, bööyle yavaş yavaş şarkı söyleyen tatlı bir insan, iyi bir şarkıcı, kırılgan görünümlü güzel bir kadın. Şarkılarının sevildiğini biliyorum, ben de kötü bulmuyorum. Ama tam açıklayamadığım bir nokta var işte. Beni rahatsız eden şey Jewel'la ilgili değil. Belli ki ruhumdaki arıza, kabakulağıma vuruyor ve ben Jewel dinlerken uyuklamaya başlıyorum. İçimi tuhaf bir sıkıntı kaplıyor, başım öne doğru düşüyor, ‘‘Yahu bu kadar iyilik de abartılı değil mi?’’ gibi manasız cümleler kuruyorum. İnsanlar tedavi olmam gerektiğini söylüyorlar, Jewel güzel güzel şarkılarını söylüyor, hayat da böyle geçiiip gidiyor. Jewel'ın albümünde ‘‘Kiss The Flame’’ ve ‘‘Jupiter’’ favorilerim oldu. Kırık kalpli kadınlar döneminde en fazla Jewel'a katlanabildiğimi belirtiyor, bu albümü de kalp durumuna bakmazsızın herkese tavisiye ediyorum. Benim yine uykum geldi.

TAMPERER FEAT. MAYA

Fabulous

(EMI-Kent)

The Tamperer iki İtalyan dj'in kurduğu bir topluluk. Maya da gayet yetenekli bir arkadaş olarak onlara destek veriyor. Normal şartlar altında dinleyemeyeceğim bir müzik ama ‘‘Feel It’’ güzel şarkıydı. Onun hatırına albümün tamamını da dinledim. ‘‘If You Buy This Record, Your Life Will Be Better’’ da güzel, bir sonraki single olarak belirledikleri ‘‘Step Out’’ da gayet iyi. Derdimiz ne o zaman? Derdimiz de yok. Albümü bütün Pasha kızlarına (Açıklayıcı bilgi: İnce bantlı ayakkabı, siyah askılı elbise ve düz taranmış saçlı yanık tenli kızlar. Hepsi birbirine benziyor ve hepsi aynı şeyleri yapıyor), dans etmekten hoşlananlara (Dur bakalım daha ne kadar saçmalayacağız), otomobilde disko müzik dinlemeyi sevenlere (Bu da bir klasik oldu di mi?) ve canı sıkılanlara tavsiye ediyorum. Can sıkıntısını geçirir mi, bilemem. Benim sadece cümleyi tamamlamam gerekiyordu. Hepinizin pazar gününü kutlar, büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim. Sağolun, var olun!

katkaya@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!