Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

REGATTA MONDATTA

Çeşitli Sanatçılar

(EMI/Kent)

Police için bir ‘‘tribute’’, yani ‘‘siz çok büyüktünüz abi’’ türü bir albüm yapmak iyi bir fikir. Onu öncelikle belirtelim. Regatta Mondatta adı altında yayınlanan albümde Aswad, Inner Circle, Third World, Freddie McGregor, Big Mountain gibi reggae toplulukları ve sanatçıları Police'in şarkılarını yorumluyor. Tavrını düzgün bulduğumuz topluluklardan biri olan Police'in şarkılarında, zaten reggae'in her zaman baskın bir yanı vardı. Aswad ve Freddie McGregor albümde sivrilen isimler. Korkmayın, bu diğerleri kötü anlamına gelmiyor. Ama Big Mountain'in ‘‘Man In A Suitcase’’i ve Toots And The Maytals'ın ‘‘Canary In A Coalmine’’ yorumu pek iyi olmamış.. Lafı daha fazla uzatmayalım ve toparlayalım... Regatta Mondatta, Police'i sevmiş olanlara, hâlâ sevenlere, reggae'den keyif alanlara keyif verebilir. Jimmy Cliff ve Bob marley dışında regga ile bir ilişkisi olmayan benim gibi adamların orijinal Police'i tercih edeceğinden eminim. Ama bu da arada dinlenebilir, yani niye olmasın... Cidden...

FOR THE MASSES

Çeşitli Sanatçılar

(PolyGram)

BU hafta iki ‘‘tribute’’ albüm birden denk geldi. Tuhaf. Her neyse konuya girelim. Depeche Mode'u özellikle ilk dönemlerinde çok takdir etmiş, bayağı sevmiş ama ne yalan söyleyeyim bazı arkadaşlarım gibi hastası olmamış bir adamım. Ama bu albüm, Leonard Cohen (I'm Your Fan) ve Tom Waits için yapılan ‘‘tribute’’ albümlerden sonra en sevdiğim üçüncü ‘‘tribute’’ oldu diyebilirim. Failure'ın ‘‘Enjoy The Silence’’, Dishwalla'nın ‘‘Policy Of Truth’’, Veruca Salt'ın ‘‘Somebody’’, Rammstein'ın ‘‘Stripped’’, Monster Magnet'in ‘‘Black Celebration’’ yorumları hakikaten başarılı. Albümde Smashing Pumpkins'ten başlayıp Apollo Four Forty'ye kadar gidebilen ilginç bir topluluk ıskalası var. Hakikaten başarılı, her evin ihtiyacı. 16 çalışma içinde başarısız bulabileceğiniz yorumlar muhakkak olacaktır. Ben de tamamını sevmedim zaten ama birkaç parça için bile alınabilir.

THE MAGIC SWORD

Orijinal Film müziği

(PolyGram)

THE Magic Sword, uzun metrajlı bir çizgi filmin soundtrack'i. Kabakulak bir arkadaşının çocuğu sayesinde bütün bu filmleri seyrettiği için, bu tür kasetlere de biraz farklı yaklaşıyor. İçinde Celine Dion'un adı geçen bir albümü beğenmem, dürüst olmak gerekirse bir hayli zor. Ama bu albüme kötü diyemem. Dersem bunu her şeyden önce küçük arkadaşıma açıklayamam. Albümde fena değil zaten (ciddi söylüyorum). Hani alıp bunu bütün gün dinleyemem, belki hayatta dinlemem. Ama hedefini düşündüğünüzde kendi içinde çok iyi bir çalışma olduğunu görüyorsunuz. Celine Dion'un yanı sıra Steve Perry, Lee Ann Rimes, The Corrs, Andrea Bocelli ve Gary Oldman'ın (Evet bildiğimiz Gary Oldman. Ayrıca bir ukalalık yapayım, bu işi, yani şarkı söylemeyi ilk kez yapmıyor) seslendirdiği şarkılar ve film için bestelenmiş bir takım parçalar var. Çocuklar için keyifli olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!