Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yngwie Malmsteen

Facing the Animal

(PolyGram)

Pazar günü için biraz ağır bir başlangıç olacak ama, haydi hayırlısı. O dönem (hangi dönem derseniz 1986 falan), bir takım gitaristler, ‘‘bakalım kim daha hızlı çalacak’’ türü bir yarışa girmişti. Rekabet güzel şey fakat arada bir hayli genç de telef oldu. Tabii bu arada dinleyicilerin olaya ilgi göstermeleri de, biraz gaz vermek gibi oldu. Arada, solo sırasında parmakları tutuşan gitaristler olduğu yolunda dedikodular bile çıktı. Kabul, abartıyorum. Ama bu arada hız meselesini açıklamış oluyorum. Lafı uzatmayalım bu işi en iyi beceren kişilerin başında Yngwie Malsteen geliyordu. Bazen insanda horonun tam ortasında elektriğe yakalanan kemençeci dinliyormuş hissi yaratsa da, Yngwie armoniye önem veren bir seri-gitarist. Pek yakında Türkiye'de konser verecek olan Yngwie'nin yeni albümünü özellikle gitara meraklı kişilere tavsiye ediyoruz. (Önemli not: Arkadaşın adı biraz tuhaf. Plakçınızdan İngvi Malmstiin şeklinde isteyiniz. Başarılar.)

HELLOWEEN

Better Than Raw

(KOD)

HELLO-WEEN 1980'lerin ortasında heavy metal dünyasına girdiğinde bir hayli ses getirmişti. Ses getirmişti derken laf olsun diye söylemi-yorum. Yani bayağı bir gürültü olmuştu. Kabakulak tarafından biraz okültik bir nesne olarak algılansa da ‘‘Keeper of the Seven Keys’’ albümleri (iki taneydi galiba), bayağı başarılıydı. Zamanla ‘‘zagada-zugada metal’’den, daha melodik bir noktaya kayan Helloween, hiç anlayamadığım bu tuhaf mecrada da iş yaptı. Her ne kadar 1980'lerin rock gruplarına bugün düşmüş insan gözüyle bakılsa da, Helloween dersini çalışan gruplardan. ‘‘Better Than Raw’’, rock dinleyicileri için ilginç olabilir.

ÇEŞİTLİ SANATÇILAR

20th Century Blues

(EMI/Kent)

MÜZİK tarihinin karizmatik isimlerinden Noel Coward'ın 14 şarkısı, ünlü şarkıcılar tarafından, AIDS'le mücadele için kurulmuş Red Hot Aids Charitable Trust yararına yorumlanmış. Şarkılar güzel, isimler ünlü, amaç güzel. Eh daha ne diyeyim. Hakikaten başarılı bir albüm. Marianne Faithfull'un ‘‘Mad About the Boy’’u, Bryan Ferry'nin ‘‘I'll See You Again’’i, Elton John'ın ‘‘Twentieth Century Blues’’u çok iyi. The Divine Comedy, Robbie Williams, Sting, Vic reeves, Blur'dan Damon Alborn, Pet Shop Boys, Texas ve Paul MacCartney gibi isimlerin katıldığı albüm keyifle dinleniyor. Albümü alın, tedbirinizi de alın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!