KA-MER, 13'üncü çocuk evini Hakkari'de açtı

Güncelleme Tarihi:

KA-MER, 13üncü çocuk evini Hakkaride açtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2007 00:00

DİYARBAKIR'daki KA- MER (Doğu Anadolu Kadın Merkezi), ‘Çocuklara Hayat Projesi’ kapsamında 13’ncü çocuk evini, Hakkari’de açtı, oyuncaklara kendini kaptıran çokcuklara büyük mutluluk yaşattı.

KA- MER Vakfı Hakkari Sorumlusu Suzan Selimoğlu, çocuk evinin açılmasıyla birlikte etkin ve uygulanabilir bir eğitim modeli oluşturma konusunda önemli adımlar atıldığını söyledi.

KA- MER, Hakkari'de Bulvar caddesindeki çocuk evini düzenlenen törenle açtı. Çocuk evinin açılışını yapan Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkan Vekili İsmail Akboğa, çocuk evindeki odaları tek tek gezdi. Pehlivan, yetkililerden bilgi alıp, çocuk sahibi ailelerin sorunlarını dinledi.

KA- MER Vakfı Hakkari Sorumlusu Suzan Selimoğlu, çocuklara daha iyi eğitim olanakları sunmak için hazırlanan ‘Çocuklara Hayat Projesi’ kapsamında Hakkari’de ilk kez bir çocuk evinin açıldığını söyledi. Selimoğlu, “Şu anda Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 12 çocuk evi ile sürdürülen bu çalışmanın gelecek yıl 23 çocuk evine ulaşması hedefleniyor. Hakkaride de ilk kez böyle bir çocuk evinin açılması aileleri sevindirmiştir. Eşi cezaevinde olan veya boşanmış aile çocuklarına ise ücretsiz olarak eğitim verilerek bakılacak” dedi.

Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan da Hakkari’de toplum yararına hizmet vermeye çalışanlara destek olmaya hazır olduklarını söyledi. Pehlivan, “Bazı konularda mesafe alıp, toplumun belirli bir seviyeye gelmesi isteniyorsa bu tür sosyal projelerin çocuklardan başlaması çok büyük önem arz ediyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!