Jüri

Güncelleme Tarihi:

Jüri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2004 15:30

Şirket, Pelikan Dosyası, Rainmaker gibi çok izlenen filmlere ilham kaynağı olan John Grisham'ın romanından uyarlanan bir film Jüri (Runaway Jury). 23 ile 28 Şubat tarihleri arasında ilk kez düzenlenen Sinema Hukuk Buluşması'nın açılış filmi de olan Jüri'nin yönetmeni Gary Fleder. Dikkatli sinemaseverler Fleder adını R.U.S.H ve L. A. Doctors gibi televizyon dizilerinden hatırlayacak. Jüri'nin oyuncu kadrosunda Dustin Hoffman, Gene Hackman ve John Cusak'ın olduğunu da hatırlatalım.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

Wendal Rohr, kocasının ölümünden çok uluslu bir silah şirketini sorumlu tutan genç bir kadının avukatlığını üstlenir. İlk bakışta kolay bir dava olarak görünen durum, silah lobisinin kazanmak için her şeyi mübah sayan tutumu, sınırsız mali gücü ve işini bilen avukatlarının belirmesiyle farklı bir hal alır.

Davalı şirketin elindeki en önemli kozsa, jüri seçmelerinde bulanacak olan acar Jüri danışmanı Rankin Fitch'dir. Fitch davanın sonucuna karar verecek jürnin seçimi ve jüri üyelerinin yönlendirilmesi konusunda uzmandır. Olası jüri üyelerinin özel hayatlarını, zaaflarını, umutlarını araştırıp onları köşeye sıkıştırmak çekinmez. Jüri odasının dışında bunlar olurken, jüri üyelerinin arasında da tuhaflıklar yaşanmaktadır. Jüri üyelerinden genç bir adam, Nicholas Easter gizemli bir kadın aracılığyla iki tarafında avukatlarıyla temasa geçer. Nicholas karşılığını ödemeye hazır olan taraf için karar vermeye hazırdır.

Haberin Devamı

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Gary Fleder
Senaryo: Brian Koppelman, David Levien
Oynayanlar: John Cusack, Dustin Hoffman, Rachel Weisz, Bruce Davison,
Gene Hackman
Resmi sitesi: http://www.runawayjurymovie.com/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!