Jorge Semprun öldü

Güncelleme Tarihi:

Jorge Semprun öldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2011 23:40

Haberin Devamı

DÜNYACA ünlü İspanyol yazar, eski Kültür Bakanı Jorge Semprun, önceki akşam Paris’teki evinde 87 yaşında yaşamını yitirdi. 1923’te Madrid’de doğan yazar, İspanya’daki iç savaşın ardından 1936’da ülkeden ayrılarak, Fransa’ya iltica etmişti. Burada Alman Nazilere karşı savaşan Semprun, yakalandıktan sonra bir yıldan fazla Buchenwald toplama kampında kaldı. 1942 yılında İspanyol Komünist Partisi’ne katılan yazar, 1964’te partiden ihraç edilmişti. 1988-1991 yıllarında Felipe Gonzalez hükümetinde kültür bakanı olarak görev yapan yazar, kitaplarının yanı sıra Yunan yönetmen Costa-Gavras’ın çektiği ünlü Ölümsüz (Z) filminin senaryosuna da imzasını atmıştı. Semprun’un ‘Büyük Yolculuk’, ‘Neçayev Dönüyor’, ‘Yves Montand ve Hayat Devam Ediyor’ isimli kitapları Türkçeye çevrilmişti.

Haberin Devamı

Bir milyon karneye iki milyon kitap

Kampanyanın tanıtımına İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Doğan Hızlan, Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz ve İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali de katıldı.

TÜRKİYE İş Bankası, 2007-2008 öğretim yılının sonunda başlattığı ‘Karneni Göster, Kitabını Al’ kampanyasını dördüncü kez gerçekleştiriyor. Bu yıl doğumunun 100. yılı kutlanan Rıfat Ilgaz’ın ‘Halime Kaptan’ isimli eseri ile çocuklarda doğa sevgisi ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla İş Bankası Kültür Yayınları tarafından hazırlanan ‘Küçük Mavi Gezegen’ isimli kitap İş Bankası şubelerinde çocuklara armağan edilecek. Karneni Göster Kitabını Al kampanyasıyla dört yılda beş milyon kitap çocuklarla buluşturulmuş olacak.
2010-2011 öğretim yılının sona erdiği 17 Haziran’dan itibaren Türkiye ve KKTC’deki herhangi bir İş Bankası şubesine karnesini getiren tüm ilköğretim öğrencileri kitaplarını alabilecek.
Düzenlenen basın toplantısında konuşan İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, “Bu kampanyamızla çocukların sağlıklı gelişimine katkıda bulunmayı ve okuma alışkanlığının erken yaşlarda kazanılmasını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

 

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!