Joan Baez'den Grup Yorum'a destek mesajı

Güncelleme Tarihi:

Joan Baezden Grup Yoruma destek mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 22:01

DÜNYACA ünlü Amerikan folk şarkıcısı ve şarkı yazarı Joan Baez, 18 Kasım tarihinde İdil Kültür Merkezi’nde yapılan baskınla gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Grup Yorum üyelerine destek amacıyla bir mesaj yayınladı.

Haberin Devamı

“Sizin hikâyenizi de anlatacağım” diyen Baez mesajında şunları yazdı: “Hapse konulmanızın asıl nedenleri müziğiniz ve işlerinizin insanlara dokunması, onları harekete geçirmesi, onlara kuvvet ve cesaret vermesi, fikirlerinizin doğru olması. Şimdi kendiniz için cesur olmalısınız. Şarkı söylerken sizin hikâyenizi de anlatacağım. Bizim yerimizi aldığınız, bizim yerimize kendinizi feda ettiğiniz için teşekkür ederim. Çok yaşayın.”

Grup Yorum üyelerinden Ali Aracı, İnan Altın, Selma Altın, Sultan Gökçek, Fırat Kıl, Dilan Poyraz ve Helin Bölek önceki akşam 12. Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklandı. Grup Yorum’un faaliyetlerini sürdürdüğü İdil Kültür Merkezi’nde çalışan ve baskın sırasında müzisyenlerle birlikte gözaltına alınan inşaat işçisi Abdullah Özgün de tutuklananlar arasında bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!