Jet tutuklamaya itiraz

Güncelleme Tarihi:

Jet tutuklamaya itiraz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fatih - Hákim Orhan Sezgin’i adliye otoparkına sokmadıkları, hakaret ettikleri iddiasıyla Fatih 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce tutuklanan polisler, tutuklanma kararına itiraz etti. Şikayetçi Hákim Orhan Sezgin önceki gün yaptığı açıklamada, ‘‘Tartaklandım ve hakarete uğradım. Suçüstü hükümleri uygulanmıştır. Hukuka aykırılık yoktur. Normal bir vatandaşa da aynı uygulama olsa tutuklanırlardı’’ dedi.

Fatih Adliyesi otoparkında görev yapan Polis Mehmet Bakırtaş ve adliye çevresinde trafik düzenini sağlayan Polis Recep Memiş, salı sabahı saat 08.30’da adliyeye gelen 4. Asliye Hukuk Mahkemesi Hákimi Orhan Sezgin’i içeri sokmamıştı. Hákim Sezgin'in ifadesine göre; bir görevli, polis Bakırtaş'ı uyardı. Ancak polis memuru ‘Hakim olduğunu nereden bileyim. Bundan sonra kapıda bir saat bekletirim’ dedi. Trafik polisi Memiş ise araçta bekleyen Hákim Sezgin'i kolundan çekerek, oradan uzaklaşmasını istedi. İki polis mahkemedeki ifadelerinde, ‘‘Hákim olduğunu bilseydik böyle yapmazdık’’ dedi.

Haklarında görevi suistimal ve hakaret iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan polis memurlarının avukatı Mehmet Bolat, Fatih 2. Asliye Ceza Mahkemesi aracılığıyla İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak tutuklama kararının kaldırılmasını istedi.

Tutuklama kararını veren Fatih 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hákimi Kadir Kaya ve Cumhuriyet Savcısı Fevzi Gümüşhan ise kararla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!