Jet operasyonla kopan ayaklarına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Jet operasyonla kopan ayaklarına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Cem Göğüskabaran'ın, geçirdiği bir trafik kazasında kopan 2 ayağı, 5 saat süren operasyonla yerine dikildi.Göğüskabaran'ın hızlı iyileşmesiyle kendilerini bile şaşırttığını belirten Opr. Dr. Parmaksızoğlu, ‘‘Genel durumu çok iyi. Kesin 3 ayda ayağa kalkmaya başlar. Fizik tedavi ve rehabilitasyon süreci de var. İyileştiğinde, yürüyebilir, işine devam edebilir, arabasını kullanabilir’’ dedi.

MİSAFİRİ olan arkadaşlarını 29 Ocak Cumartesi sabahı Harem Otobüs Garajı'na bıraktıktan sonra evine dönerken buzlanma nedeniyle O-1 Karayolu'nda kendi kullandığı otomobilinin kontrolünü kaybederek kaza geçiren Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi Göğüskabaran, çevreden yetişenler tarafından Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Yardıma gelenler, Göğüskabaran'ı hastaneye yetiştirirken kopan ayaklarından birini bulup beraberinde götürdüler. Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde yapılan tetkiklerden sonra iç kanama gibi başka hayati bir tehlikesi bulunmadığı belirlenen Göğüskabaran, doktorların kopan ayakların mikrocerrahi yöntemiyle dikilebileceğini söylemeleri üzerine İstanbul'daki 3 mikrocerrahi merkezinden biri olan Kadıköy Hasanpaşa'daki Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi.

5 SAATLİK OPERASYON

Genci hastaneye götürenler, kopan ayakların yerine dikilebileceğini duyunca tekrar olay yerine dönüp hurda haline gelmiş aracın içinde 2'nci ayağı da bularak hastaneye getirdiler.

Opr. Dr. Fatih Parmaksızoğlu başkanlığındaki mikrocerrahi ekibi tarafından ameliyata alınan gencin 2 ayağı 5 saat süren bir operasyonla yeniden yerine dikildi. Opr.Dr. Fatih Parmaksızoğlu, bu tür olaylarda ilk müdahalenin yapıldığı acil servislerde çok zaman kaybedildiğini, hasta kendilerine geldiğinde çok geç kalınmış olduğunu belirtti.

SÜPER ORGANİZASYON

Bu olayda olağanüstü bir organizasyon yaşandığını, 2 saat gibi bir sürede hastanın kendilerine ulaştırıldığını belirten Opr. Dr. Fatih Parmaksızoğlu, sabah saat 07.00'de ameliyata başladıklarını, her ayak için yaklaşık 2.5 saat çalıştıklarını söyledi. Kopan uzuvlara en fazla 6 saat içinde kan verilmesi gerektiğini belirten Opr. Dr. Parmaksızoğlu, Batı ülkelerinde bile rastlanmayacak kadar başarılı bir organizasyonla hastanın ameliyata alınması sayesinde 2 ayağın da kurtarıldığını belirtti. Opr. Dr. Fatih Parmaksızoğlu , kan grubu, bulunması güç, negatif olan gence 25 ünite kanın askeri yetkililerin yardımıyla sağlandığını da belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!