Japonya araba mezarlığına döndü

Güncelleme Tarihi:

Japonya araba mezarlığına döndü
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 12, 2011 16:36

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olarak gösterilen Toyota Motor, Cuma günü Japonya’nın kuzeydoğusunu vuran ve büyük çapta zarara neden olan depremin ardında, yedek parça fabrikalarındaki hasardan dolayı, ülkedeki üretimini Pazartesi’den itibaren durduracağını açıkladı.

Haberin Devamı

JAPONYA SOKAKLARI ARABA MEZARLIĞI - FOTO GALERİ      

ARABALAR BÖYLE SÜRÜKLENDİ / WEB TV

8.9'luk depremin ve tsunaminin vurduÄŸu Japonya'da otomotiv devleri yaÅŸanan felaketten en büyük zarar gören ÅŸirketlerin başında geliyor. Toyota, Nissan gibi firmaların üretim bantları zarar görürken, depolarda duran yüzlerce araç telef oldu.Â

Toyota, Japonya’daki 12 fabrikasında operasyonların dondurulacağını açıklarken, kapanacak fabrikaların içinde yedek parça üretenler de olduğu belirtildi.

 

Nissan da Japonya’daki üç fabrikasında üretimi durdururken, Honda’nın da iki fabrikasını kapatması bekleniyor

 

TOYOTA'NIN YEDEK PARÇA MERKEZİ MİYAGİ'DE

Haberin Devamı

Japon otomobil üreticisinin yedek parça merkezi Miyagi kentinde bulunuyor. Yaris marka otomobillere yedek parça sağlayan fabrika yılda 120 bin birimlik üretim gerçekleştiriyor.

 

Şirketin Kanto kentinde de yedek parça üretim tesisi bulunuyor. Burada da Belta, Auris, Blade modelleri için üretim gerçekleşiyor.

 

Toyota’nın Miyagi’de aynı zamanda Panasonic ile ortak olduğu bir tesisi de var burada hibrid araçlar için bataryalar üretiliyor. Şu anda tesiste üretim durmuş durumda.

 

HONDA TESÄ°SLERÄ°NDE CAN KAYBI YAÅžANDI

Bir diğer otomotiv devi olan Nissan Motor’un da Japonya'daki dört montaj fabrikasında da üretim durdu. Tochigi ve Fukuşima'daki fabrikalarında küçük çaplı yangınlar çıktı. Tochigi'deki fabrikada iki çalışan hafif yaralandı.

 

Honda Motor’un Tochigi'deki ar-ge biriminde kantin duvarının çökmesiyle 43 yaşında bir erkek çalışan hayatını kaybetti. Tochigi'deki diğer birimlerde de duvar ve çatılarda hasarlar meydana geldi. 30 kişi yaralandı.

 

Sayama, Tochigi ve Hamamatsu'daki fabrikalarda faaliyet durdu.

Haberin Devamı

Japonya'nın orta kesiminde bulunan Suzuka fabrikasında ise ara verilen üretime yeniden başlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!