Japonlara milenyum bebeği

Güncelleme Tarihi:

Japonlara milenyum bebeği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Japon İmparatorluk veliahtının karısı Prenses Masako'nun hamile olabileceği söylentisi Japonya'yı ayağa kaldırdı. Japonya'nın en yüksek tirajlı gazetesi Asahi Shimbun'un haberine göre 36 yaşındaki Prenses, hamilelik belirtileri gösteriyor. Şayet hamileyse altı yıllık evliliğin sonucunda soylu çiftin ilk coğu doğacak ve Japon İmparatorluk ailesine de yeni bir veliaht gelecek. Japonya Veliaht Prens Naruhito'nun 1993 yılında halktan Masako Owada ile evlenmesinden bu yana bu haberi bekliyor. Erkek bir bebek 2 bin 500 yıldır imparatorluk ailesi tarafından yönetilen Japonya'da gerileyen ekonomiye ve genel durgunluğa bir çözüm olarak da görülüyor.

Saraydan bir yetkili, ‘‘şayet hamileyse, Japonya'nın morali çok yükselecek,’’diyor. Halktan biri olan Masako'nun imparatorluk ailesinin imajını değiştireceğine inanılıyordu. Ancak veliaht prens Naruhito ile evlendikten sonra, tüm söyleşi taleplerini geri çevirdi, gözlerden uzak kocasının üç adım gerisinde seremonilerde yerini aldı. Bu aşırı gelenekçi olan ve görevleri imparatorluk ailesinin protokol ve geleneğini korumak olan Kunai-cho'nun da işine geldi.

Japon medyası iyi bir eğitim görmüş olan Masako'nun hamileliği konusunda çok baskı yapıyor, ancak saray yetkilileri kesin bir açıklama için kesin bir sonuç bekliyorlar. Bazı genç Japonlar İmparatorluk ailesini hiç umursamasa da, çoğu Japon bir bebeğin monarşinin modernleşmesini sağlayacağına ve soylu çift üzerindeki koruma baskısını azaltacağına inanıyor. Prenses'in hamile olduğu anlaşılırsa Japonya kendi milenyum bebeği için kutlamalara başlayabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!